www.hundhjalpen.seNELLIE

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 37 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 8 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-07-14
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lilla Nellie var den minsta hunden i en grupp som levde tillsammans på gatan i Cernavoda. Hundarna matades dagligen av en vänlig ung dam. När folk i området krävde att hundarna skulle avlivas kontaktades Sara, som trots platsbrist i hägnet tog sig an den lilla gruppen.

1½-åriga Nellie är en liten snäll och ömhetstörstande tik. Hon älskar att vara nära hägnets personal och gråter ynkligt när de måste lämna henne. Till lilla Nellie söker vi ett tryggt hem där Nellie får vara viktig och älskad – och inte minst vara med om roliga aktiviteter. Det bör inte finnas alltför små barn i hemmet, men gärna en hundkompis, bara den är mjuk och vänlig till karaktären. Nellie bor annars gärna som ensamhund då hon kan få rå om sin familj helt själv.

Hon har ett lätt underbett vilket är vanligt hos mindre hundar.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2006: Nu har vi haft Nellie hos oss i sex veckor och allt går jättebra! Hon var väldigt blyg och nervös i början och litade bara på matte och husse, men börjar nu bli ordentligt hemmastadd och trygg med oss och uppskattar besök av andra personer som hon nyfiket och glatt hälsar på!

Den 4 september var vi hos veterinären och fick kompletterande vaccin och en hälsoundersökning. Veterinären tyckte hon om och han sade att hon var vid utmärkt hälsa. För ca en vecka sedan var vi i sommarstugan dit vi har en kort tur i båt. Att åka båt tyckte Nellie var roligt och vatten var någonting alldeles fantastiskt att titta på!

/Mvh Lena och Jan Lapinski
 

© Hundhjälpen