www.hundhjalpen.seMARCO (nu FALKOR)

 
Ålder: 4 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 54 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 22 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-11-26
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Marco hittades tillsammans med två bröder som liten valp i ett slumområde. Han var bara skinn och ben och så svag att han knappt orkade röra sig. Snabb och effektiv behandling sattes in och Marco växte upp till en stilig och hälsosam hund, idag ca 4 år gammal. Tillsammans med bröderna är han en av de hundar som nu bott längst i hägnet.

Marco har en lugn och balanserad personlighet. Han är vänlig och tillgiven och uppskattar alla möjligheter till lite mänsklig kontakt. Han är självsäker till sin läggning och finns högt upp på rangskalan bland övriga hundar. För Marcos räkning söker vi ett erfaret och aktivt hem utan andra hanhundar. Det bör heller inte finnas småbarn i hemmet. Marco kommer att bli en trevlig följeslagare i skog och mark.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


Julen 2006


Nica och Falko
 

2008

Text från Sverige

2008: Tjena, Falkor här! Jag tänkte bara berätta lite om hur mitt liv ser ut nu för tiden. Jag har ju varit svensk i hela 1,5 år nu, så jag är praktiskt taget veteran vid det här laget!

Alla är så förtjusta i mig, och jag har blivit mångas favorithund vill jag lova! Många jag träffar säger att jag är som en helt annan hund jämfört med när jag kom hit. Men det har jag inget minne av, så jag förnekar det hela. Istället hävdar jag att jag helt enkelt föddes som världens lugnaste, coolaste, vackraste och gladaste hund. Perfekt från början liksom! När ingen är i närheten kan jag möjligtvis erkänna att jag var liiiite osäker när jag först kom hit, och att det kändes tryggast att hålla sig i soffan hela dagarna. Men att jag inte skulle vågat mig ur lägenheten och ner för trapporna, som matte påstår, tycker jag bara är ren lögn. Jag har ju min stolthet att tänka på!

Det bästa som finns är att slappa och bli klappad. Om någon väl börjar klappa mig är de fast, för om de har mage att sluta så kommer jag bara och puffar på dem tills de börjar igen! Att vara ute kan vara kul ibland, om det är lugnt och tyst runt omkring. Bästa tiden för promenader är sent på kvällen, för då får man vara ifred. Helst av allt åker jag iväg till något ställe en bit ifrån alla bilar och ljud, där jag kan springa lös. Sanddynorna på Hagön går inte av för hackor kan jag meddela. Hoppas att vi kommer kunna åka dit många gånger i sommar! Då kanske jag kan lära min nya syster hur man blir lika lydig och duktig som jag när man får vara lös. Hon är lite för busig för min smak, men jag ska nog få ordning på henne så småningom!

Matte säger att hon skulle bli glad om jag visade lite mer intresse för andra hundar, men det bryr jag mig inte så mycket om. Det är ju mycket smartare att hålla sig till människor, för då får man klappar och godis. Det räcker väl att jag nosar lite på hundar jag träffar? Sedan vet jag allt jag behöver veta om dem, eller hur? Hon har ju fått sin vilja igenom när det gäller intresse för leksaker, vilket jag inte alls förstod mig på när jag först kom hit. Nu kan jag tycka att det är lite småkul att bita i en nalle eller kanske en strumpa här och där.

Det var nog allt jag hade att säga den här gången. Nu måste jag gå och fjäska för husse och se om han kanske ger mig en liten pinne att tugga på!

/Hälsningar från Falkor
 

© Hundhjälpen