www.hundhjalpen.seMARCELINA

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 28 cm
Längd: 34 cm
Hals: 21 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-12-02
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Marcelina kommer från ett hägn vi alla vid det här laget känner till – det ökända Calarasi. Marcelina som är väldigt liten hade svårt att klara sig i den tuffa miljön där och fick följa med Sara till Cernavoda. Där bor hon nu med de andra småhundarna och stortrivs med livet.

Marcelina är en ca 1½-årig liten tik, Hon är en mycket matglad liten tjej som nog snart kommer upp i matchvikt. Marcelina är vänlig och glad, men försiktig i kontakten med nya människor. Hon är också vänlig och mjuk i sin kontakt med andra hundar, och tycker mycket om att busa och leka. Vi söker till Marcelina ett lugnt och tryggt hem där det inte bör finnas barn under skolåldern. En liten hundkompis skulle nog uppskattas eller varför inte en katt.

Marcelina har underbett vilket är vanligt hos småhundar.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2007: Kompisarna Ramses och Marcelina

2007

2007

Nyklippta, sommaren 2008

2008

2008

Fältexpedition, 2008

2009

2010

Marcelina Nyfiken, 2011

Solhundar, 2011

2012

Ljuv sömn i mattes säng, 2013

2013

Marcelina mornar sig, 2013

2013
Text från Sverige

2013: Vintern 2006 adopterade jag Marcelina - en helt underbar liten hund som med sitt mjuka, tillgivna sätt har fångat allas våra hjärtan, däribland min hund Ramses, som var två år när Marcelina kom till oss. De är idag självklara kompisar som har stor glädje och trygghet av varandras sällskap. 

I början var det dock inte helt lätt alla gånger och mitt råd till alla som möter svårigheter är att inte tappa modet, t.ex. om hundarna från början inte trivs i varandras sällskap. Det kan ta lite tid, som i vårt fall. Det har därför varit ett enormt stöd att kunna rådfråga Linda, min kontaktperson på Hundhjälpen, som längs vägen har gett mig goda råd, stöttning och ovärderlig hjälp. 

Att adoptera Marcelina är bland det bästa och viktigaste jag har gjort. Det är fantastiskt med en så trogen och kärleksfull familjemedlem, som man dessutom får chans att hjälpa till ett så mycket bättre och värdigare liv. Det är också fantastiskt att Hundhjälpen, liksom andra hjälporganisationer, djurvänner och eldsjälar, gör detta möjligt. Solsken och blommor till Er alla!

/Helen Green
 

© Hundhjälpen