www.hundhjalpen.seLUCKY

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 27 cm
Längd: 31 cm
Hals: 24 cm
Vikt: 5 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-02-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lucky räddades från ett av “dödens hundhägn” i Bukarest. En hund som hamnar där har en vecka kvar i livet om den inte tillhör de ytterst få som någon kommer och hämtar. Lucky hade tur!

Lucky är en 1,5-årig kille med humor, han stojar runt och busar hela dagarna och håller igång precis hela tiden. Han älskar människor och andra hundar och vi tror att han skulle trivas i en familj med andra djur och barn. En hund som är balanserad, vänlig och som alltid strävar efter att upptäcka något roligt och som alltid är på gott humör!


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2006: Det har nu gått ca 3½ mån sedan jag kom hem till Luleå med vårt charmtroll Lucky. Han anpassade sig från första stund han klev in genom dörren. Det blev en lång dag så han låg och sov bredvid oss vid soffan hela kvällen. Att få två snygga tjejer och rå om var ju ett plus i kanten för lille herrn, Judy och Millan accepterade honom som om han alltid hade varit hos oss... Sova i sängen med mamsen, pappsen och Judy blev genast en favorit och att vara i knät hos alla är inte helt fel det heller.

I början var han rädd och gjorde utfall mot folk som gick med gåstavar och äldre karlar som var skalliga och gråhåriga, rädslan för stavarna är borta men dom "farliga" karlarna litar han inte riktigt på, men det har blivit bättre. Trappan ner till källarvåningen är också hemsk, men det finns ju dom som skämmer bort mig och bär mig dit när jag vill. Intelligent som han är så snappar han upp väldigt fort och tycker om att lära sig nya tricks, redan första två veckorna så kunde han, sitt, ligg, tass, sidan, tigga, rulla runt. Han är helt enkelt underbar.

Han älskar att vara med överallt och promenader, gos i soffan tillhör favoriterna. Numera kan han vara lös på gården utan att han smiter. Vi har ju en hel del andra djur som han mer än gärna vill "leka" med dvs, bita, pussa och skrämma dom allmänt. Vår nymfparakit Chicko kan ej vara ute i samma rum som Lucky, han blir helt tokig och ska nypa henne så fort han får chansen. Alla råttorna får vara lösa i ett annat rum när dom ska pysslas om, detsamma gäller för våra marsvin, han blir lite för ivrig. Vi har en franskvädurskanin och två leguaner, dom funkar bra ihop med Lucky. Att titta på tv är nånting som han tycker om, när vi har på animalplanet kanalen sitter han i soffan och tittar. Ibland morrar han och skäller när det är tigrar, björnar, elefanter och boxerhundar, rottweilers. Det ser så roligt ut när han går iväg under reklamen och så fort det börjar funniest homevideos så hoppar han upp i soffan och tittar, han gillar även animalrescues och djurpoliserna.

Han har blivit en riktig norrbottning som älskar att vara med och åka skoter, att träffa nya människor som kommer till hem till oss är inga problem det heller, han verkar stormtrivas med livet och njuter i fulla drag... för drag det är det i vår rumänske prins. Det ska bli spännande att se hur han reagerar på att åka båt i sommar, om jag inte har tror fel så kommer han att bli en riktig kapten på vår båt. Vi älskar vår lille Lucky och är så tacksamma mot Hundhjälpen. Vi rekomenderar andra att göra som oss och hjäpa dessa underbara hundar till ett bättre liv.

Med vänliga hälsningar, familjen Isaksson i Luleå
 

© Hundhjälpen