www.hundhjalpen.seLUCA (nu LOKE)

 
Ålder: 3 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 55 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-10-21
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Luca hittades mycket mager och svag invid några sopcontainers, där han och ett gäng andra gatuhundar desperat letade efter mat. Då han var i så eländigt skick lockade man på honom med några godbitar, varpå han mer än gärna följde med in i bilen och till räddningen.

Luca är idag ca 3 år, vid utmärkt hälsa och sprudlande av energi. Han är oerhört pigg, glad och lekfull. Han tar kontakt snabbt som blixten, innan man hinner blinka ligger han i ens famn och bara myser. Pussar utdelas åt alla håll. Den halva svansen går i ett. Det här är hunden för Dig som vill ha en glad och aktiv kompis, något stillasittande liv i liten lägenhet kommer inte att passa Luca. Han är oerhört snäll och vänlig mot alla människor. Andra hanhundar har han lite svårt med, så en sådan bör inte finnas i det nya hemmet.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige
Text från Sverige

2006: Satt en natt på jobbet och slösurfade, hade tänkt mycket på att skaffa en lekkompis till Tyra (pitbulltiken vi redan hade), började spåna lite, hittade någon sida på blocket, klickade vidare, kom till en annan sida, fyllde i ett intresseformulär på hundhjalpen.se och tänkte inte mer på det. Tre dagar senare ringer någon upp mig och presenterar sig som Linda från Hundhjälpen. Jaha... Vi pratade lite fram och tillbaka, och hon tyckte det var konstigt att jag inte anmält intresse på någon speciell hund, vi pratade om vad som skulle kunna passa livet vi lever idag, i en stor trerummare, med en busig tik och 2 katter, och hon nämde några hanhundar hon tyckte jag kunde titta lite extra på, och som hon också trodde kunde fungera.

Sagt och gjort, några dagar senare (också natt och slösurfning) gick jag in på hemsidan, tittade först och främst på de hanhundar Linda rekommenderat, och sedan de andra. Redan från början var det en hane som stack ut. Luca... som Linda rekommenderat. Höjd och storleksmässigt skulle han ju faktiskt passa rätt så bra med Tyra...hm... det blev lite mer spånande, men det tog inte lång stund att bestämma sig, honom skulle det bli! Efter att vi bestämt oss bokade vi honom direkt. Bara dagar efter var han reserverad också, nu gällde bara att hitta en lucka på jobbet. Tog 2 veckor ledigt och väntade ängsligt på telefonsamtalet om vilket datum han skulle komma. Snacka om att man blev "äggsjuk". Usch, att den här "postorderhunden" man aldrig sett eller ens hälsat på kunde få en att bry sig så mycket? Så kom äntligen samtalet (på namnsdagen Lukas... ) som vi väntat på, planet skulle landa en lördag, det kunde ju inte bli bättre.

Både matte och husse stod ängsliga med ett nytt koppel och halsband på Arlandaterminalen och väntade. Planet var försenat. Folk börjar komma från höger och vänster, sedan mitt i allt, gråa hundburar. Hjärtat började slå lite snabbare, snart var det dags. Såg direkt var han var, MIN söta fina Loke. Han stod inne i buren och svansstumpen gick som en propeller. Herregud vilken lycka! Burdörren öppnades lite och vi fick på halsband och tog ut honom. Men gud, tänkte jag och husse, vad liten han var?!! Han såg ut som om han ville försvinna där på det kalla terminalgolvet. Det var inte alls lika kul att vara utanför buren tydligen och han gjorde sig så liten som möjligt. Hälsade lite, och sedan var det dags att bege sig hemåt. Inte kul att gå i koppel heller tydligen, för han ville bli buren till bilen. Stannade vid första bästa gräsfläck och försökte förmå honom att kissa lite, men icke. Efter några rundor gav vi upp och jag satte mig med honom i baksätet igen. I höjd med Södertälje började han flämta lite konstigt, så ställde han sig i mitt knä och kissade ner heeeeeela mitt vänsterben, samtidigt som han lade huvudet under armen på mig och skämdes. Vad göra? Fick sitta med kiss på benet hela vägen till Norrköping, men det var det helt klart värt!

Det känns som han varit här hela tiden, kan inte fatta att han haft ett liv på gatorna i Rumänien. Det tog en och en halv vecka att få honom helt rumsren. Visst kan det fortfarande komma en liten pöl på golvet, men dammsugaren är faktiskt läskig! När jag gått tillbaka till jobbet kom min pappa varje dag och tog ut hundarna, och det visade sig vara lite krångligare. Han kom upp första dagen jag var på jobbet, tog fram kopplet och skulle sätta på Loke. Loke var fortfarande ingen större favorit av karlar så han gjorde det han tyckte behövdes. Han bet min pappa i handen när han skulle trä på halsbandet, men det fick han lära sig fort att det gjorde man inte. För ut kom Tyra som en raket från vardagsrummet, flög på Loke och slängde honom i backen. Där lärde han sig på plats att man inte biter handen som föder en. Det är första och enda gången han visat aggressivitet mot någon.

Sitt och ligg snappade han också upp fort, mycket är Tyras förtjänst. Han gör allt som Tyra gör, bra och dåligt... Det var lite kyligt mellan hundarna ett tag i början, Tyra är den spralliga, och Loke är lite mer reserverad. Först efter nästan fyra månader började de leka med varandra, eller leka och leka.... Loke ligger på rygg på golvet, Tyra står över honom och nosar och låter honom bita henne i benen. DET är leka för honom, som en hundvalp, men hon har fattat att det är hans sätt att leka, så hon låter honom hållas. Ute är de som Ler och Långhalm, man väntar på den andra. Med i klanen finns också rottweilertiken Kelly som min pappa äger. Snacka om att de är de tre musketörerna. En för alla, alla för en.

Han har anpassat sig otroligt fort till livet inomhus i Sverige tycker jag. Ligger i bäddsoffan och gnager på tuggben hemma, blir serverad köttbullar hos "lekfarbrorn" (min pappa), eller slappar ute på gräsmattan och äter grillat hos min mamma. Jag tror inte han ångrar att han kom hit, och jag vet att jag absolut INTE ångrar att jag tog hit honom!

/Varma hälsningar Tina och Loke
 

© Hundhjälpen