www.hundhjalpen.seLINDA (nu BELINDA)

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 46 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-01-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Linda hittades i en kartong vid hägnets ingång på morgonen. Någon hade velat bli av med den taniga, parasitangripna valpen och ställt dit kartongen under natten. Linda togs genast om hand och har fått växa upp bland de andra hundarna i hägnet, där hon utmärkt sig genom sitt vänliga sätt.

Linda är idag en 1½-årig vacker tik. Hon är mycket pigg, glad och lekfull. Hon är snabbt framme för att undersöka och bekanta sig med nya människor, och visar sin uppskattning när kontakten etablerats. Linda är till karaktären en mycket mjuk tik och kommer att bli en trevlig familjehund. Hon kommer bra överens med andra hundar. Vi söker för Lindas räkning en trygg och aktiv familj som låter Linda vara med på roliga aktiviteter.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


Linda och Silvia

Bilder från Sverige

2008  

Bâlânel (nu Elvis) och Belinda
2011  

Belinda och Bâlânel (nu Elvis)
Text från Sverige

2006: Så äntligen kommer en hälsning från Belinda. Vi hämtade hem henne på skärtorsdagen. Då var hon i stort sett rädd för allt, utom mig (matte Linda). Nu har vår labrador Nelson lärt henne att livet inte är så farligt och att man inte behöver vara rädd. Så nu är Belinda en helt annan hund... Glad och sprallig. Hon vill vara med oss överallt hela tiden och allt på andra sidan staketet får en utskällning av henne. Allt från flygplan till gående, till och med åskan skällde hon på.

Hon älskar att gräva så vi har satt upp staket runt rabatterna. Men hon har en plats i trädgården där hon får gräva och det känner hon väl till. Vi har även varit vid sjön och Belinda älskade att bada (duscha var värre märkte vi.) Hon och Nelson hade det jätteroligt i vattnet, så nu har vi grävt en egen liten "pool" till dem här hemma i trädgården. Det var verkligen uppskattat av dem.

Hon har funnit sig tillrätta jättebra i vår familj. Hon och Nelson (8 år) leker bra ihop trots alla år emellan. De är som en lillasyster och en storebror. Belinda leker också väldigt bra med lill-husse Michael, 7 år, och hans kompisar. I början gillade hon inte barn alls men nu går det strålande. Men som sagt... jag tror att hon tagit starkt intryck av Nelson som gillar allt och alla. Belinda är ett riktigt yrväder och som även älskar att ligga och softa i trädgårdsmöbeln tills solen går ner.2008: Här kommer en hälsning från Belinda och Elvis (fd Bâlânel), båda från Hundhjälpen.

Belinda har varit hos oss i drygt 2 år och allt har gått jättebra. När vi skaffade henne hade vi även en labbe vid namn Nelson. Tyvärr miste vi honom i cancer för ungefär ett år sedan. Sorgen var stor för Belinda, och även för oss. Så alldeles nyligen bestämde vi att Belinda behövde en kompis. Vi gick in på Hundhjälpens sida, och där fanns han, Bâlânel.

Numera heter han Elvis vilket han även har förstått själv... det var ju kärlek vid första ögonkastet när vi såg honom. Sagt och gjort..den 24 februari for vi till Arlanda och hämtade honom. När vi kom hem fick han träffa Belinda, och det klickade direkt. Rumsren är han också. Kissat inne gjorde han bara första kvällen, han går nu till dörren när han vill ut.

Elvis och Belinda har det bra tillsammans. Hon har nu lärt Elvis att allt och alla ska det skällas på, så det har nu även han börjat med. Det är ett fasligt liv här när någon passerar... men de är gosiga, och riktiga kelgrisar båda två. Ligga i soffan och sängen och bli kliad är ju härligt...

/Fredrik med familj
 

© Hundhjälpen