www.hundhjalpen.seLASSIE

 
Ålder: 2 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 35 cm
Längd: 42 cm
Hals: 27 cm
Vikt: 4,5 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-05-13
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 När Mihai var i grannstaden Medgidia för att fånga in hundar till kastrationsprojektet hittade han lilla Lassie sittandes vid en vägkant. Hon var full av parasiter, mycket smutsig och tovig. Mihai tog med sig den lilla hunden tillbaka till Cernavoda där hon genast fann sig tillrätta bland de andra mindre hundarna.

Lassie är ca 2 år gammal, en vänlig och kontaktsökande tik som älskar att sitta i famnen och kela. Hon trivs bra med andra snälla, små hundar, liksom med katter. Till Lassie söker vi ett tryggt hem utan alltför små barn.

Lassie och Betty är bästa väninnor och finner stor trygghet i varandra. De sover alltid i samma korg. Vi skulle föredra att dessa ljuvliga flickor fick bo i samma hem, men överväger givetvis annars individuella placeringar. En viss rabatt lämnas vid gemensam placering.


Bilder från Rumänien


Lassie och Betty

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2006: Här kommer en sommarhälsning från mig, Lassie, och matte. Jag kom till Sverige den 13 maj och min matte gav mig "goda" köttbullar när vi träffades på Arlanda. Jag bor på landet och har det mycket bra. Jag tycker om att jaga mina kattkompisar men det tycker inte dom. Det finns även höns som jag kan jaga när inte matte ser mig! Matte kallar mig för en "tuff brud i lyxförpackning" och det tycker jag passar mig! När matte är på jobbet så är jag hos mina "hundkusiner", tre stora hundar som jag busar med, och jag är inte ett dugg rädd för "de stora". Då jag har mycket spring i benen och är liten och snabb så "fintar" jag dem hur lätt som helst. I september skall matte och jag börja i skolan och träna inkallning och vardagsfostran och det skall bli kul, tror jag! Jag får inte glömma att berätta att jag fått en egen hundkompis, en blandrasvalp att leva ihop med. Hon heter Ebba och är rätt jobbig för tillfället eftersom hon bara är fyra månader men hon lugnar sig nog så småningom. Med detta vill jag säga att har det bra och kommit hem för att stanna.

Hälsningar
/Lassie, Ebba och matte
 

© Hundhjälpen