www.hundhjalpen.seJACKIE

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 45 cm
Längd: 53 cm
Hals: 31 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-11-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Jackie har en bakgrund som kedjehund. Då hennes familj var missnöjd med hur hon skötte sitt arbete som "tjuvlarm" lämnades hon till hägnet. Jackies smala lycka var helt enkelt att hon inte var tillräckligt aggressiv och vaktig för att duga som vakthund.

Det är svårt att inte falla för 1,5-åriga Jackies vänliga blick. Hon är kontaktsökande och social. Trots att hon har fått en hård behandling tidigare i sitt liv är hon en tillitsfull och glad tik. Människor hon känner överöser hon med blöta pussar och leker gärna med både människor och andra hundar. Jackie tycker om barn, andra hundar och fungerar bra tillsammans med katter.

Jackie har levt i de fattigare kvarteren hos romerna. Romerna "härdar" sina hundar genom att brännmärka dem över nosen, man tror att vissa sjukdomar inte kommer att drabba hunden om detta görs. Därför har Jackie ett ärr över nosen. Jackies kropp bär flera spår efter en kort men hård period i slummen. Jackis svans är kort, troligen kuperad, en tand är avslagen och det ena örat är till hälften avklippt.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Paola och Jackie
Bilder från Sverige

Jackie tillsammans med några dagiskompisar
Text från Sverige

2007: Ville bara berätta lite om Jackie eftersom hon har varit hos oss nu i över 1 år. Det känns som om hon alltid har varit hos oss på något vis. Hon är så gullig och duktig vår lilla tjej. Vi har gått två hundkurser under året, nybörjarkurs och vardagslydnad och hon har varit så duktig. Hon kommer bra överens med alla andra hundar och är känd som "lektanten" på dagiset. Håller igång de övriga hundarna när de är ute och leker. Hon älskar att plaska runt i havet och galoppera i sanden. Hon får sådana jättefnirrar och far runt som en projektil och man kan inte annat än skratta åt hennes framfart. Sorkjakt medelst grävning är också jättekul och så smyga mot (hon har en speciell smygstil) och sedan kolla alla kaninhålor (som det finns gott om här) förstås. Inomhus bollar (verkligen bollar) hon runt med sina leksaker men hon kan verkligen också slappna av helt och hållet. Älskar när man pysslar med henne och kliar på magen förstås.

Hon kan ligga ute i trädgården och inte säga ett ljud när folk eller hundar går förbi utan det är bara när någon okänd kommer in genom dörren som det ska vaktas och då skäller hon och står i. Annars skäller hon så gott som aldrig.

Fyrverkerier och grejer som smäller gillar hon inte, men vem gör det! Då vill hon snabbt hem om man är ute och så in under sängen. Hon blir inte hysterisk men blir helt klart negativt påverkad av det. Jag ska börja förbereda med DAP nu här innan jul och nyår. Kanske det hjälper lite. För där vi bor är det ett evigt smällande tyvärr.

Ja det var lite av vad jag hade att berätta om Jackies första år hos oss.

/Hälsningar Christina och Jackie
 

© Hundhjälpen