www.hundhjalpen.seHUGO (nu HUBBE)

 
Ålder: 1 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 27 cm
Längd: 40 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-09-17
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Idag 1-årige Hugo lämnades in av sin ägare till hägnet för kastrering. När det var dags att hämta hem honom dök ingen ägare upp, något som alls inte är ovanligt. Hugo fick därför stanna kvar bakom hägnets trygga murar.

Den raggiga utsidan ger intrycket att Hugo skulle vara en liten tuffing, men så är inte fallet. Hugo är mjuk och vänlig till karaktären, nästan lite blyg. Han vill gärna bekanta sig i lugn och ro. De stora hundgrupperna i hägnet tycker han är lite jobbiga, men han trivs alldeles utmärkt bland snälla småhundar. Vi söker till Hugo ett tryggt och stabilt hem utan barn under skolåldern. Det får gärna finnas en snäll hundkompis. Hugo är hjulbent och har lite problem med sina framben därför gäller särskilda villkor vid hans överlåtelse. Det är viktigt att hans framtida familj håller hans vikt på en lagom nivå samt att Hugo inte behöver gå allt för mycket i trappor eller får för mycket motion i form av långa promenader.

Då Hugo är en av våra handikappade hundar gäller särskilda villkor för överlåtelsen, läs mer här.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2009

2010  

Lessie och Hugo
Text från Sverige

2006: Vi vill bara tala om att allt har gått jättebra och det känns som Hubbe (Hugo) har bott här länge. Han bara smälte in direkt. Tur att vi fick den långa bilresan där hela "familjen" var med, det underlättar mycket då man får lära känna varandra i lugn och ro. Han älskar verkligen att vara ute. De leker tafatt i snön alla tre hundarna. Natten har han tillbringat i sin bur med lite morgongos i sängen. Han är helt otrolig den lille mannen, lyhörd, smart, kärvänlig, glad, busig och har en stor portion humor. Jag kan inte beskriva hur underbar vi tycker han är.

/Hälsningar Karin och Micke
 

© Hundhjälpen