www.hundhjalpen.seFREDDIE (nu FERDA)

 
Ålder: 1 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 34 cm
Längd: 34 cm
Hals: 25 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-02-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Freddie hittades utanför ett bageri i Cernavoda, där han satt och tiggde mat. Mihai och Andreea bjöd givetvis den lille hunden på något gott och sedan vek inte Freddie från deras sida under promenaden tillbaka till hägnet. Han visade klart och tydligt sin uppskattning gentemot sina räddare.

Freddie är en ca 1-årig liten hane. Han är mjuk och tillgiven till sin karaktär, älskar att vara tillsammans med ”sina” människor. Freddie har heller inga problem med andra hundar så länge de är snälla. Han är lugn till temperamentet men mycket förtjust i intressanta promenader där han ges tid till att utforska omgivningen. Vi söker till Freddie ett tryggt hem där han får ta del av de dagliga aktiviteterna.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2006: Hej på er! Jag heter Ferda (det är en tjeckisk förkortning av Ferdinand), fast förr kallades jag för Freddie. Sedan tre veckor bor jag i Obbola, söder om Umeå. Husse och matte säger att jag är en pigg, busig, glad och charmig latino-romano och att jag är världens snällaste.

Det var jobbigt att flyga ända från Turin mitt under OS. Sedan var det en hel timmes ny flygresa till Umeå. Då var det samma flygvärdinnor som hade hand om oss ända från Turin, så jag fick sitta i mattes famn och behövde inte ligga i väskan på golvet. Jag var jättetrött när jag kom till Obbola och med det samma upptäckte jag den fina sängen, som jag numera lånar ut till husse och matte på natten.

Det var så många nya saker att upptäcka och sedan ville jag lära känna alla katterna. Trots att jag viftade så fint med svansen förstod de inte alls vad jag menade, utan de hoppade upp på en plats dit jag tyvärr inte nådde. Jag hoppas vi lär känna varandra bättre så småningom.

Sasja, pojkkatten, är lite skrämmande. Han väser åt mig och slår med klorna men trots det kunde vi sova bra i samma soffa redan andra kvällen. Numera sover jag i mattes säng på natten medan Sasja som vanligt sover i husses.

/Ferda


2019:
Hej på er!
Jag kom till Sverige och Obbola vintern 2006. Jag är nu på mitt 15:e år och bor kvar i Obbola där jag stortrivs och är känd av alla som den glada hunden!
Jag är fortfarande pigg och frisk och matte och husse säger att om man tar bort 10 år av min ålder så passar det mera med mitt sätt att vara. Jag har blivit en riktigt berest hund, då jag varje år är ute med matte och husse i husbilen.
Hittills har jag hunnit besöka 16 länder i Europa, inklusive Rumänien där jag föddes.

/Ferda 

© Hundhjälpen