www.hundhjalpen.seESMERALDA (nu NINJA)

 
Ålder: 1 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 57 cm
Hals: 43 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-03-10
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Esmeralda och Lampo är båda av rasen Siberian Huskey. De ägdes av en man som varken hade tid eller kunskap att ta hand om dem på ett bra sätt. De vistades därför vanligen på egen hand i en inhägnad trädgård, där de vantrivdes väldigt. När mannen till slut beslöt sig för att avliva hundarna ingrep en veterinär, och hundarna togs i stället om hand av Sara. De väntar nu båda ivrigt på egna hem i Sverige, tillsvidare placerade i hägn där de känner sig stressade av omgivningen då de är vana med en lugnare miljö.

Esmeralda är en vacker 1-årig tik. Hon är mjuk och vänlig till karaktären och söker väldigt gärna kontakt med människor i närheten. Esmeralda är lugn till temperamentet, men då hon tillhör en aktiv hundras har hon likväl ett stort behov av aktivitet, såväl på det mentala som på det fysiska planet. Vi söker till Esmeralda ett aktivt och erfaret hem där utomhusaktiviteter hör till de dagliga rutinerna. Det nya hemmet bör inte ligga mitt i en storstad.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


2008

Text från Sverige

2008: Här kommer en liten hälsning från Ninja (fd. Esmeralda) som kom till sverige 10 mars 2006. Ninja mår jättebra och vi är så glada att ha henne. Hon spenderar dagarna med matte i butiken. Käkar bara fin mat och blir ompysslad och bortskämd. Varje kväll när jag tittar på tv så hoppar Ninja upp i soffan och sätter sig med ryggen emot mig och skymmer tv:n. Dags för massage! :)

Vi har gått flera kurser, bla tävlingslydnad och agility. Nu har vi utökat flocken ytterligare med en liten huskytjej som Ninja är väldigt förtjust i.

/Mvh, Michaela Sundström
 

© Hundhjälpen