www.hundhjalpen.seEMILIO (nu YODA)

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 44 cm
Längd: 47 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-07-24
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Emilio kommer från det fruktansvärda ”dödens hägn”, Chiaina, i Bukarest. I det här hägnet får hunden vara i 3-7 dagar innan den avlivas. Som du förstår hade Emilio en oerhörd tur som räddades av Sara Turetta, som så ofta hon kan hämtar hundar där och tar dem till sitt eget hägn i Cernavoda. Där är en hunds tillvaro är betydligt mer trevlig och där har också hunden en stor chans att så småningom få en egen familj.

1,5-åriga Emilio har ett charmigt yttre, med sin långa vita päls och sitt svarta öra. Han deltar gärna i de andra hundarnas lekar men är lite blyg och försiktig i kontakten med människor. Han är en mjuk och lite osäker hund och bör därför inte bo med små barn. Tillsammans med hundar är han som de flesta andra unga hanhundar och försöker ta för sig när chanser erbjuds. En familj med tikar eller en äldre hanhund skulle passa Emilio utmärkt men han skulle också trivas med att vara den enda hunden i familjen.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
   

Yoda och Basco

Text från Sverige

2006 sep: Vi har nu haft Yoda i snart 4 månader och det har gått väldigt fort, det känns som om han har varit hos oss i flera år. Det var en hel del tjafs mellan honom och Basco i början, men nu var det länge sedan det blev bråk. Basco som haft problem med en svullen fot , börjar äntligen bli bättre, även om det går långsamt går det åt rätt håll, vi är hos homeopaten 1 ggr/månad. Nu när han han är mer ok leker han mer med Yoda, även om han inte hänger med när Yoda får upp farten.

Yoda gillar fortfarande inte katter, hästarna eller motorcyklar. Han har lätt för att lära känna nya personer och har inga problem med barn. Jag försöker ta med honom på en del jobb så han får social träning inne i stan, häromdagen var han med och gjorde reportage hos en av TV4 Bönderna:) Vi är jätteglada för Yoda som med sin energi ser till att alla i hemmet är i topptrim. Basco och Yoda trivs ihop och Basco får morgonpussar av Yoda varje dag innan killarna springer ut för första rundan.
2006 dec: Vi har precis hunnit avverka en julhelg med en stor del av släkten hemma, Yoda tyckte att tomten under vår brasilianska silvergran var lite läskig, men det gick snabbt över. Yoda fick en ny säng i julklapp och Basco fick en sele som han älskar. Under hösten fick vi hjälp att fälla ett av tomtens större träd och vedstubbarna som står kvar är en av hundarnas favoritlekhörnor, båda två älskar att hoppa upp och sitta på stubbarna. Yoda är numera lös tillsammans med Basco ute i trädgården. Basco och Yoda har mycket nöje av varandra och sover helst bredvid varandra, om Yoda får bestämma. Katterna är fortfarande äckliga och ska hålla sig på sin kant, hästarna börjar bli ok, liksom de flesta som hälsar på.

Yoda är som ett litet barn och får aldrig nog av träning och lek, han lär sig otroligt snabbt och inkallningarna börjar se riktigt bra ut, vi funderar på att gå grundkurs med honom i vår, Basco ska gå lydnadskurs.

/Mvh Poppe O Sussi
 

© Hundhjälpen