www.hundhjalpen.seELVIRA

 
Ålder: 1 ½ år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 37 cm
Längd: 36 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-02-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Elvira räddades tillsammans med Lucky från vad vi kallar ”dödens väntrum” i Bukarest. Här samlas hundratals hundar ihop på trånga, smutsiga ytor, utan mat och vatten, i väntan på avlivning. Den utmärglade Elvira fick följa med till Cernavoda och ett nytt liv.

Elvira som är ca 1½ år gammal är en mjuk och vänlig personlighet. Hon är tystlåten med ett balanserat temperament. Hon älskar att sitta i famnen och bli smekt och kliad. Vi söker till Elvira ett lugnt och tryggt hem där Elvira får ta del av vardagsaktiviteterna.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige


Kajsa och Elvira

Text från Sverige

2006: Jag tänkte berätta lite om mina första dagar med Elvira. Elvira är rumsren, det visade hon redan på flygplatsen, så nu rullar jag ut mattorna igen. Hon går också jättebra i koppel och har inte haft några som helst problem att anpassa sig här hos mig. Visserligen är jag ensamstående och bor i en tvåa, så det är inte så många för Elvira att hålla reda på och inga stora ytor att leta på. Redan första kvällen låg hon lugnt i sängen i sovrummet medan jag satt i köket eller i vardagsrummet. Men reste jag mig kom hon och kollade läget.

På det hela taget verkar det som om Elvira har ett förflutet som familjehund och hon verkar ha ganska goda erfarenheter av människor. Hon visar ingen skygghet mot människor men är lite försiktig när vi möter andra hundar. Min dotter har en hund från Spanien som heter Kajsa och henne har hon blivit kompis med. Elvira är inte så intresserad av att leka med Kajsa, trots att Kajsa gör ihärdiga försök. Hon tycker om att gosa och kela naturligtvis och vill gärna leka med mig när vi är hemma. Men hon kan också ligga och gnaga på ett "läderben" själv. Hon verkar trivas ute på våra promenader och jag tror snart att jag vågar gå med henne lös. Hon har god aptit och verkar inte kräsen. Hon sitter gärna och väntar på något gott när jag äter och när jag har ätit får hon det så klart.

Med andra ord så är allt mycket bra så här långt. Jag är mycket glad för Elvira och tacksam för att det går så bra. Jag var inställd på lite olika problem den första tiden men det var att oroa sig i onödan. Elvira är en underbar hund och hon ger och får massor av kärlek.

/Hälsningar Ingemar
 

© Hundhjälpen