www.hundhjalpen.seELENA (nu ZARA)

 
Ålder: 5 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 49 cm
Längd: 64 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-12-09
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Elena vandrade håglöst omkring i Medgidia i jakt på mat och vatten. Hon var utmärglad och mycket skygg men man lyckades till sist fånga in henne och ta henne till hägnet.

Idag är femåriga Elena både välnärd och van vid människor. Hon tar det visserligen lite försiktigt till en början men när hon fått hälsa i sin egen takt kommer hon gärna och lägger huvudet i ditt knä för en stunds mysande. Elena är en ganska lugn tik som kommer att bli ett trevligt sällskap på promenader och i tv-soffan.

Hennes svans är kort och ena örat är avklippt.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
   
Text från Sverige

2006: Elena har fått ett nytt namn vilket är ett resultat av omröstning i familjen, hoppas ni ursäktar!!!

Det har bara gått två dagar sedan vår nya hund kom hem. Hon var efterlängtad av alla i familjen utom vår gamla hund som heter Lina och är en stövare. Lina är född hos oss av sin mamma Lisa, som dog för två veckor sedan vid en ålder av 14 år och 8 månader. Lina har satt Zara (Elena) på plats ett antal gånger och ägnar sig nu åt att totalt nonchalera denna nya medlem av familjen.

Resten av familjen, tre barn och vi själva är dock jätteförtjusta!!! Inga problem att gå i koppel, Zara säger till när det är dags att gå ut, och barnen har fått någon som gillar att bli klappad i timmar. Detta till skillnad från stövaren, som absolut inte är någon knähund. Matte har blivit nummer ett, och det pips en aning när hon går ut genom dörren. Matte tycker dock om det, då hon tidigare har haft Cavalier King Charles spaniel, som ju är riktiga häftplåster.

Zara har också blivit accepterad av barnens Farmor, som ibland är hundvakt när vi inte är hemma!!

Vi gick promenad i söndags, och det märks att Zara behöver träna upp konditionen, en timmes promenad räckte bra för att sova gott hela eftermiddagen. Alltså får löpträningen vänta en aning, stövaren Lina springer 4 km med husse varje morgon, men Zara är nog inte riktigt mogen för det. Tilläggas kan att det går utmärkt att springa med två hundar, bara de får vänja sig, och man har rätt utrustning i form av bra koppel.

Det finns också två utekatter i familjen, vilka Zara inte brydde sig det minsta om. Katterna förhöll sig avvaktande, de vet att se skillnad på hund och hund.

På det hela taget ser det ut att gå bra, och Zara motsvarar väl den beskrivning som ni på Hundhjälpen gav på hemsidan. Försiktig och avvaktande, reserverad mot främlingar, men väldigt snäll och trevlig när hon väl har funnit sig tillrätta. Det märks redan att hundens självförtroende börjar öka.

/Hälsningar Magnus och Catharina Ström
 

© Hundhjälpen