www.hundhjalpen.seCOSMINA

 
Ålder: 3 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 51 cm
Hals: 33 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-08-15
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Cosmina hittades tillsammans med ett dussintal andra hundar inuti en militärbas. De friskaste hundarna kastrerades och frisläpptes. Cosmina som var svårt angripen av hudparasiter och i mycket dåligt skick fick kvarstanna i hägnet för vård.

Cosmina är en ca 3-årig vacker tik. Hon är mycket mjuk och vänlig gentemot människor, glad och väldigt lekfull. Vi får intrycket att hon är mycket intelligent och lätt skulle kunna tillgodogöra sig nya kunskaper. Till Cosmina söker vi ett aktivt hem där det för en hund händer mycket roligt, då Cosmina kommer att må bra av såväl fysisk som mental stimulans. Finns det redan en hund i hemmet bör den vara mjuk och vänlig till karaktären, då Cosmina gärna vill ta kommandot i lek.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda
   
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2007: Här kommer en liten rapport om Cosmina. Första gången vi sågs var i december hos jourmatte Elin. Cosmina hade då varit i Sverige sedan augusti. Jag föll direkt för hennes charm. Kanske hjälpte det till att vi varit utan hund i familjen i ett halvår. Längtan efter en ny hund var vid det här laget stor. Någon större övertalning av familjen behövdes inte och den 1 januari flyttade hon hem till oss i Sörmland.

Allt har gått jättebra. I början var Cosmina lite ängslig. Hoppade till för minsta ljud eller en hastig rörelse, men det lugnade sig snart.

Cosmina är en glad, mjuk, och kelig hund. Hon fungerar väldigt bra i umgänget med andra hundar. Ett annat stort plus är att hon sällan skäller. I stället kan man få höra små visslande ljud när hon blir engagerad i något.

Hade hon fått bestämma själv hade hon nog flyttat ut i vår trädgård. Att springa lös där (ofta med turbofart) tycker hon är betydligt bättre än att ligga inomhus. Misstänker att det känns naturligare för henne med tanke på hennes bakgrund som lösdrivande hund i ett militärområde.

Om dagarna är hon med mig på jobbet. Även det har gått jättebra. Här har hon också två hundkompisar som hon kan leka med.

Innan vi tog hand om Cosmina fick vi reda på att hon var reserverad mot män. (Hon har antagligen blivit slagen i sitt tidigare liv.) Detta sitter fortfarande i, även om jag tycker att det bara är vissa män hon reagerar på. Män som sitter ner är också helt OK. Det är när dom står upp som hon blir ängslig. Vi hoppas att även detta släpper så småningom. Men helt klart föredrar hon matte och lillmatte framför männen i vår familj. Som tur är tar dom det med jämnmod.

I vår har vi anmält oss till lydnadskurs. Det skall bli kul!

/Många hälsningar från Familjen Göransson
 

© Hundhjälpen