www.hundhjalpen.seCARLETTO

 
Ålder: 3 år (2006)
Kön: Hane
Höjd: 40 cm
Längd: 38 cm
Hals: 26 cm
Vikt: 7 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-10-04
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 
 Sex skräckslagna valpar anlände i en jutesäck till kliniken i Cernavoda. Ägaren slängde säcken av en skraltig hästkärra och krävde att få hundarna kastrerade. Detta gjordes och ägaren tog tillbaka hundarna. En månad senare sågs han kasta Carletto och systern Carmela (adopterad till Holland) över hägnets mur. De fick givetvis stanna kvar.

Carletto som idag är ca 3 år fick en dålig start i livet, vilket har satt sina spår. Hans rädslor ligger nära ytan, men under finns en liten, kärlekstörstande hund som så gärna vill vara vän, men inte riktigt vågar. Carletto är rädd för människor han inte känner väl, för händer som viftar, höga ljud samt föremål som kan kan upplevas som tillhyggen. Vi söker för Carlettos räkning ett mycket speciellt och erfaret hem, där denna lilla hund i lugn och ro kan bygga upp sitt självförtroende och våga börja ta del av hundlivets glädjeämnen. Små barn får inte finnas i hemmet, men gärna en mycket snälll, liten hund. Vi vill gärna ha möjligheten att träffa Dig i samband med placeringen av Carletto, vilket begränsar oss något geografiskt. Om Din trygga famn är den rätta för Carletto har vi ett speciellt avtal för Dig.


Bilder från Rumänien
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Carletto och Albertina (nu Tina)

Text från Sverige

2006: Allt har gått väldigt bra, matte säger att jag är världens sötaste gullplutt - ska en ung man i sina bästa år stå ut med sådana tillmälen? Jag har fått en bonussyrra också, Tina, hon är ganska bestämd av sig. Råkade trampa henne rakt i magen en gång, när hon låg och sov. Jag blev väl lite ivrig när jag hörde matte ute i köket, ja, ni kan ju förstå. Sånt är lätt hänt, men gissa om Tina blev härsken ... Har haft lite jobb med att bättra på mitt anseende, om man så säger.

Varje onsdagkväll går vi på hundpromenad, alltså i ordnade former, med Brukshundklubben. Jag har fått träffa flera trevliga hundar, men ibland måste jag karska upp mig och skälla lite, de får inte tro att man är någon mes, bara för att svansen inte går som en propeller för jämnan. Tina haltar med också, nu har hon fått medicin för sitt ben, så nu orkar hon mera. Sedan ska jag få lära mig en del saker också, men vi har inte så bråttom med det. Mitt ego behöver bli starkare först. Ja, jag är faktiskt lite ängslig av mig, fortfarande. "Vänta" har jag i alla fall lärt mig. Det är viktigt, annars skulle vi dra omkull matte när vi ska ut, hon är så lååångsam av sig ...

Jag fick en egen säng, direkt jag flyttade in här men ganska många nätter sov jag i köket under köksbordet. I längden blev det lite ensamt, så nu sover jag ömsom i mattes säng och ömsom i min hundbädd. När den är ledig vill säga, för Tina har lagt beslag på den. Hon säger att den faktiskt var hennes från början. Fast innan jag kom hit hade hon aldrig legat i den. Men vi tjafsar inte om det, vi får väl turas om.

På dagarna (när matte jobbar) är jag och Tina med husse på jobbet. Det kommer en del människor dit, ibland hälsar jag på dem, ibland bryr jag mig inte och ibland skäller jag på dem. Det där sista gillar inte husse något vidare. Tina tycker att jag ska ta det lugnt och inte hoppa omkring så mycket, men jag är en nyfiken natur, så jag vill se vad som händer runt omkring mig, ute på gatan å så.

Idag har jag inte fått något att äta, för jag spydde i natt, flera gånger, jag är inte riktigt bra i min mage. Matte säger att jag ska svälta i två dagar. Hur kul är det på en skala? Men sedan ska jag få ris och löskokt ägg, det blir smaskens. Kanske fiskbullar också, vem vet?

Ja, det var allt från mig. Ha' de bra allihopa.

/Hälsningar från Calle
 

© Hundhjälpen