www.hundhjalpen.seBETTINA (nu BETTAN)

 
Ålder: 3 år (2006)
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 57 cm
Hals: 34 cm
Vikt: 20 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2006-10-15
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Bettina hittades springandes på vägen mellan två byar. Av hungern och törsten att döma hade Bettina irrat längs vägen två-tre dagar. Det var en ledsen, troligen övergiven, hund som togs till hägnet och till en början verkade hon både deprimerad och vilsen.

Den ledsna och skygga hunden har undan för undan utvecklats till en kärleksfull tik som älskar uppmärksamhet och trivs med att leka ihop med sina nya vänner i hägnet. Bettina är en snäll treåring som vill alla väl och som låter de andra ta kommandot i lekarna.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Bettina och Shaggi

20092013

Text från Sverige

2006: Nu har det gått en vecka sedan jag landade på Arlanda och vidare färd med bil de 30 milen till Nås. Den första jag fick se på Arlanda var min lillmatte Ina som satt på golvet och väntade på att buren skulle öppnas. Det var kärlek från första stund. Den har sedan hållit i sej, hon är min favorit.

Resan till Nås gick bra. Vi stannade en gång och de trodde att jag skulle kissa, men ack vad de bedrog sej. Jag sov hellre kvar i bilen hela vägen.

Väl i Nås fick jag träffa ursnygge Borzoihanen Shaggi. Oj vilken snygging! Han var snäll så länge vi var ute, men när vi kom in blev han lite tjurig. Han sa till mej flera gånger om jag kom för nära hans soffa (han har en egen 2-soffa som han sover i) och maten fick jag absolut inte röra. Jag brydde mej inte så mycket för jag visste att jag skulle charma honom till sist vilket jag nu har gjort. Nu får jag till och med äta ur hans skål. Min sovplats är i Inas säng. Den hittade jag redan första kvällen. Gammelmattes säng går också ganska bra.

Jag äter all mat som ställs fram och den är jättegod. Ni skulle bara se vilken mat jag får. Får nog se upp så jag inte blir för rund om magen. Jag går fint i koppel bredvid Shaggi och jag gör alla mina behov ute. Det trodde gammelmatte skulle bli det största problemet att få mej rumsren men jag är väl ingen bäbis heller. Det vet jag väl att man gör ute.

Jag har en till kompis också. Han heter Caddi och är bror till Shaggi (men Shaggi är snyggare). När han är här har vi skoj fast jag morrar lite åt honom när han vill äta ur min skål. Imorgon blir jag lämnad ensam en stund men det ska nog gå bra. Jag har ju min pojkvän hos mej.

Mina mattar sänder miljoner tackkramar till Hundhjälpen som såg till att jag hamnade i Nås. Jag är verkligen älskad det känner jag

/Många kramar från BETTAN (BETTINA), SHAGGI, MARI, INA och katterna FLEKSNES, ZIMBA och SIG-BRITT
2013: Här är Bettan idag, en mycket glad 10-åring och som även är pigg för sin ålder. Bettan är en helt underbar hund. Bettan är en sådan där hund som alla önskar sig. Mysig och vill gärna vara med. Hur snäll som helst och går ihop med alla hundar.

/Med vänliga hälsingar Katarina Och Mari 
 

© Hundhjälpen