www.hundhjalpen.seTONY (nu RUBEN)

 
Ålder: 1 ½ år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 56 cm
Hals: 36 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-11-09
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Tony och hans fyra bröder kom till hägnet tack vare några barn som hittat dem. Alla valparna hade parvo och endast Tony tog sig igenom sjukdomen.

Idag är Tony ca 1,5 år gammal. Han är en välbalanserad och stabil hund som tar livet med ro. Han är lugn och gillar att ligga och observera livet i hundgården. Han kommer överens med de andra hundarna och trivs tillsammans med människor. Tack vare sin mjukhet och sitt stabila psyke tror vi att han skulle fungera bra tillsammans med barn och andra hundar. En intelligent och snäll sällskapshund.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2005: Jag hämtade Ruben på Arlanda den 9 november 2005. Tyvärr har jag inga fotografier att visa. Ruben är fortfarande mycket rädd för kameror. Han gömmer sig eller kryper ihop så fort en kamera riktas mot honom. I min mobiltelefon finns några kort men tyvärr är det väldigt dålig kvalitét på dem.

Ruben är i alla fall en mycket trevlig hund. Han utvecklas för varje dag som går. Han har varit rumsren från första dagen. Han var en mycket rädd och osäker hund som kom till mig i Luleå. Allt var farligt! Hus, trappor, människor (speciellt män), bilar, speglar m.m. Idag är han trygg och relativt säker på sig själv. Han är väldigt lyhörd och försöker hela tiden att förstå vad det är som förväntas av honom.

Ruben har fått följa med mig nästan överallt, förutom till jobbet. Vi har varit ute och rest med tåg flera gånger. Det går hur bra som helst. En långresa till Göteborg i januari månad. Han klarade av den med glans! Flera resor till Kiruna har vi också hunnit med.

Vi har börjat gå en grundkurs i lydnad. Han lär sig otroligt fort och redan andra träffen så visste han vad som förväntades av honom. Nu när han förstår vad som gäller så kan han få springa lös utan problem. Från början så var han näst intill omöjlig att få fatt på när han var lös men idag kommer han på inkallning!

Mina två katter bor på landet och vi försöker att tillbringa alla helger där. Det har gått mycket bra från första början. Ruben blev riktigt glad under första mötet med dem och rusade glatt fram för att hälsa. Han fick sig en "klo i nosen" och sedan var det bra!

Ruben fick en rejäl förkylning med öroninflammation och hosta i april månad. Han blev bra efter två pencillin-kurer.

Inomhus är Ruben mycket lugn och tuggar på tuggben, som han älskar, tar sig en tupplur i soffan och har koll på matlagningen. På natten sover han på sin bädd bredvid min säng.

Utomhus är han glad och busig! Älskar alla småhundar. Han tolererar allt från deras sida. Småhundarna och deras mattar är också förtjusta i honom och ropar ofta på honom när vi är ute på promenad. Om vi träffar en större hund som är framfusig så säger han ifrån direkt! Han tål inte att de "kaxar" sig emot honom. Ruben läser av alla hundar som vi träffar på ett sätt som jag inte varit med om förut. Han är helt otrolig!

Ruben är en tystlåten hund och jag har knappt hört honom skälla alls. Han skäller inte ens då det ringer på dörren. Hitills har han inte visat någon som helst vaktinstinkt mot någon.

Vi väntar på besked om en dagisplats. Ruben har haft dagmatte och det har fungerat mycket bra. Han har varit hos dem på halvtid och ensam hemma halvtid. Just nu bor min mor hos mig och då är Ruben hemma.

Jag vill bara avsluta med att säga att Ruben är den bästa hund jag någonsin haft! Han har kommit för att stanna! Jag visste det från den första gången jag såg honom på bild!

Jag vill också säga att det funnits en del svåra stunder då jag tvivlat på mig själv om jag skulle klara av att vara en bra matte för honom. Det var svårt att veta vad som var rätt och fel när jag inte hade någon erfarenhet av att ta hand om en vuxen hund från sådana förhållanden som dessa hundar kommer ifrån.

/Hälsningar från Marianne och Ruben i Luleå
 

© Hundhjälpen