www.hundhjalpen.seTESSA

 
Ålder: 6 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 70 cm
Hals: 47 cm
Vikt: 28 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-10-19
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Tessa hittades vid ett torg tillsammans med sina två mycket sjuka små valpar. Tessa själv var svårt angripen av skabb och i mycket dåligt skick. Tack vare den duktiga personalen vid hägnet kunde hon och den ena valpen räddas till livet. Båda fick kvarstanna i tryggheten.

Tessa är en ca 6-årig lugn och balanserad tik. Hon är vänlig och tillgiven, slickar alla sina mänskliga vänner i ansiktet som en ömhetsbetygelse. Vi söker till Tessa ett hem där hon får möta värme och omtanke. Tessa kommer att bjuda mångfalt tillbaka.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Pacer och Tessa

Remi och Tessa

Text från Sverige

2005: Här kommer en liten hälsning från Tessa i Göteborg. Resan från Stockholm började inte så jättebra då Tessa kröp ur halsbandet på flygplatsen, men matte störtdök och fick tag i henne. Bortsett från detta gick allt bra, hon skötte sig jättefint på resan hem till Göteborg. När vi kom hem vågade hon inte gå in i huset, men lite leverpastej grejade det. Det tog fyra dagar innan hon tordes gå upp på övervåningen, men nu far hon upp och ned som en tornado. Hon är väldigt kontaktsökande och vill vara med hela tiden och kontrollera vad som sker. Hon har två gamla bonushundbröder som har blivit lite barnsliga sedan Tessa kom hit, de busar och står i.

När matte jobbar kväll så är hundarna med på jobbet och i början var det lite jobbigt tyckte hon. Då låg hon mest i köket, men nu skuttar hon ut till tanterna i matrummet och får en liten bröd- eller kakbit. Hon är reserverad mot män (inte husse han är jättesnäll tycker hon) så mattes manliga arbetskamrat fjäskar med henne och mutar med godbitar.

Tessa har varit ensam hemma ett par timmar (med de andra hundarna) några gånger och det har gått väldigt fint, men varje gång får matte leta efter sina tofflor som har burits iväg (otuggade och hela). Tessa är väldigt redig, går fint i koppel, har inte tuggat sönder någonting, är tyst och fin, men lite mörkrädd har vi märkt.

/Många hälsningar från ett regnigt Göteborg
2006: Tessa hälsar ifrån Göteborg. Det är en fantastiskt go tjej som vet precis hur man får matte och husse att gå med på det mesta. Tessa arbetar ju inom vården med matte lite då och då. Sedan har hon även ett dagligt arbete här hemma. Det är hennes jobb att patrullera ägorna (hela 250 kvadratmeter). Där får inte finnas skator, katter eller ekorren Kurt som brukar komma och äta ur fågelbordet. Hemma har hon en liten vit gosekanin som hon brukar dra omkring med. Boston och Pacer har lärt sig att den är hennes, men Remi har lite svårt för det här med mitt eller ditt och hans eller hennes så Tessa blir lite purken på honom när han försöker att sno den av henne. Ibland kan hon vara enormt egoistisk, då ligger hon och vräker sig i soffan eller i deras säng under trappan och nåde den som tänkt gå dit och lägga sig. Man behöver inte undra vem som egentligen är Boss.

/Många hälsningar från Birgitta
 

© Hundhjälpen