www.hundhjalpen.seTEDDY

 
Ålder: 1 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 45 cm
Längd: 55 cm
Hals: 35 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-10-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Teddy och hans bröder hittades i en kartong utanför hundhägnet i Rumänien. Alla valparna var mycket små och väldigt magra. Teddy var den enda som överlevde trots att allt gjordes för att rädda de övriga.

Teddy är idag en vacker, pigg och trevlig kille på dryga året ( maj 05 ). Han är mycket vänlig och kelig, men inte framfusig, snarare inledningsvis lite blyg. Teddy älskar att leka med andra hundar och har benen fulla av spring. Han trivs såväl med andra snälla hanhundar samt givetvis med tikar. Teddy skulle trivas i en familj där det är mycket intressant på gång, där han får vara med i det som händer och där man satsar på att aktivera honom.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


 

Bilder från Sverige

2008

Text från Sverige

2006: Nu har Teddy varit hos oss i snart 10 månader och han trivs superbra. I början var han lite vaktig av sig och skraj för allt som var nytt men nu flyter allting på. Han är ännu lite skeptisk av sig, men vi gör framsteg varje dag! Ute i snön och kylan är han lite räkig av sig och vill helst bara göra sina behov och sen gå in direkt.

Hans favorit är grisöron och skinka och hans bästa kompis är Ludwig, en fjortonårig tax som han leker jättefint med!

Ronja har verkligen fått ta en mammaroll med honom som skyddar honom mot allting ont, han är så modig på utsidan men direkt han ser något som kan vara "farligt" så gömmer han sig under mammas mage. Tog ett tag innan han vågade sova i sin egen korg, men Ronja verkade inte ha alltför mycket mot att dela bia med honom :)

När han kom till oss var han rädd för större, svarta hundar men nu har det också gått över helt och hållet och han har hittat en trogen vän i en stor bernen sennen hanne. Ser ganska roligt ut när Teddy morrar åt honom över matskålen.

Min ögonsten och min trogne vapendragare.
Min baby.
Teddy-tut.
 

© Hundhjälpen