www.hundhjalpen.seSTRAUSS

 
Ålder: 3 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 38 cm
Längd: 61 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 11 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Italien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-06-19
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Strauss lämnades på hundhägnet i Rumänien när hans familj tröttnade på honom. När han kom var han deprimerad och han trivs inte särskilt bra tillsammans med de många hundarna i hägnet.

Strauss är tre år och tycker mycket om att umgås med människor. Han är lekfull, energisk, intelligent och i sin gamla familj bodde han tillsammans med barn så vi tror att han skulle fungera bra i en barnfamilj.

Strauss har korta ben till en lång kropp, något som gör att han i framtiden kan komma att få problem med ryggen om man inte tar hand om honom ordentligt. Det blir extra viktigt att han inte blir överviktig samt att han inte behöver gå i trappor för mycket. Strauss kropp lämpar sig med andra ord bättre på långa skogspromenader än på agilitybanan.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005: Här har ni vår soffpotatis Strauss. Hans största intressen i livet är mat (helst mattes), sova (i sängen med egen kudde) och att leka med sin kattkompis Simba. När han kom till oss ville han gärna ”stjäla” maten ur händerna på oss, men nu sitter han och väntar eftersom han vet att han alltid får smaka. Ju kallare det blir desto ovilligare blir Strauss när det gäller att vistas ute. Men bär man ut honom genom dörren fungerar det (oftast). När han går ut med matte Carina slipper han oftast kopplet, men han har börjat lyssna allt sämre på oviktiga kommandon som "kom, hit, stanna". I övrigt är han familjens gullegris, till katternas stora irritation.

/Marie och Carina
 

© Hundhjälpen