www.hundhjalpen.seSTINA

 
Ålder: 3 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 32 cm
Längd: 38 cm
Hals: ---
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-06-26
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Många av våra hundar har sorgliga och traumatiska upplevelser med sig och så även vår lilla Stina. Första gången Sara såg henne var tillsammans med en fattig liten pojke. Han bar henne vårdslöst i ena tassen och när Sara försökte visa hur han skulle bära den lilla smutsiga tiken svarade han med att göra henne ännu mer illa genom att dunka henne i marken. Efter mycket om och men lyckades Sara få "köpa" Stina av den lilla pojken för lite mjölk och bröd.

Stina trivs tillsammans med de andra hundarna, hon är snäll och vänlig och låter gärna de andra ta kommandot. Hennes bakgrund gör att vi vill hitta ett tryggt och tålmodigt hem till henne där hon får chansen att bygga upp sitt tilltufsade självförtroende. Av förståeliga skäl är Stina reserverad mot barn.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda


Stina och Irina

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005: Tänkte berätta och visa lite hur det går för Stina och Rosie.

De har acklimatiserat sig oerhört bra, både med varandra och med oss nya människor i deras liv. Dagarna är fulla av lek och gos. Däremellan sover de. Stina är en nyfiken och envis liten tjej, som struntar i när Rosie tycker att det är dags för lite paus mitt i all lek. Hon är lätt som en fjäder (4,5kg) och hon rullar envist runt sin nya syster, som inte är sen att haka på. Rosie är tjejen som lever för kramar och pussar. Hon vinner alltid över Stina när det gäller att nå fram först när det ska gosas, sina 11,5 kilo till trots.

De har fått börja vara lösa på vår gård, och de är som två små fartstreck efter varandra, busigt galopperande över hela gården. Rosie kommer vid inkallning och följer gärna med in när vi ropar. Stina är en friare liten själ som helst nosar vidare en stund till på egen hand. Fast hon sticker inte iväg när man går fram och hämtar henne. Det finns bara gott att säga om dessa två helt underbara och fantastiskt tillgivna hundar. På morgonen vaknar man av en stor björn och en liten gasell som ivrigt slickar ner hela ens ansikte i väntan på att gå sin morgonrunda. Andedräkterna kunde väl varit bättre...men det är bara till och kapitulera för en stunds morgongos:).

De äter bra, fast är lite kinkiga med torrfodret. Jag har skämt bort dem massor så får väl skylla mig själv lite... De är båda två helt och hållet rumsrena, det var de redan när de kom (tack Irma, tack Hanna), och det är skööönt. De har varsitt koppel och går (oftast) bra, men jag har lite problem med att de snurrar in sig så det blir väl till att skaffa ett tvillingkoppel. Alltid i slutet på våra rundor, får Stina "lekrycket" och börjar nafsa och bita i Rosie. Och Rosie blir lika busig. Då är det bara att gå hem o släppa dem på gården!

Vi tycker väldigt mycket om våra flickor och de verkar trivas alldeles utmärkt i vår familj. Det känns helt rätt, och beslutet att ta hand om dem är bland det bästa jag någonsin tagit.

/Malin
 

© Hundhjälpen