www.hundhjalpen.seSIMON

 
Ålder: 1 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 29 cm
Längd: 35 cm
Hals: 23 cm
Vikt: 6 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-09-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Simon hittades av Sara Turetta i en liten by nära Cernavoda. Sara var där för att hjälpa till med att medicinera ett antal åsnor när hon såg en liten ynklig hund. Simon var undernärd och hade en tagg i sitt högra öga. Han togs omedelbart till hägnet för behandling och taggen togs bort. Han har numera ett litet ärr i ögat men hans syn är inte märkbart nedsatt.

Simon är en lugn och intelligent hund som mjukt hälsar på alla. Trots att han bara är ett år gammal verkar han inte veta hur man leker tillsammans med de andra. När leken drar igång sätter han sig ner och bara iakttar. Han har ett välbalanserat temperament och vi tror att han skulle trivas i de flesta typer av familjer.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige
Text från Sverige

2005: Från att ha varit en lugn och stilla vovve som inte visste hur man leker har förändringen gått oerhört fort. Han har anpassat sig otroligt fort och leker numera med vår andra hund Dino. Leken har han lärt sig mycket tack vare Dino som är så snäll och försiktig i leken. Simon har blivit mycket tuffare än han var när han kom till oss.

Simon kom först som jourhund, men hans otroliga charm gjorde att vi beslöt oss för att behålla honom. Från dag 1 har vi uppmuntrat honom och berömt honom i nästan allt han gjort. Han är rumsren och har inga problem med att gå i koppel. Har inte lärt sig att hoppa upp i sängen ännu. Det gör verkligen inte något - men han går runt och gnyr i stället för att han inte kommer upp. Då är det bara att lyfta upp honom och sedan sover han gott och tryggt hela natten.

Simon vet vem som tillhör huset nu, för han skäller ut våra besökare. Men får han lugnt lukta på dom så märker han snart att de inte är farliga.
 

© Hundhjälpen