www.hundhjalpen.seROMINA

 
Ålder: 3 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 43 cm
Längd: 48 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Italien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-04-01
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: ---
Text: ---
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Romina är en treårig vacker tik som räddats från ett uselt hundhägn där hon bott i två år. Eftersom hon är lite försiktig av sig for hon illa bland de andra hundarna där. Nu när hon är i goda händer börjar hon åter leva upp och söker gärna, men lite blygt, kontakt med människorna runtomkring.

Romina har ett stort trygghetsbehov och söker sitt hem i en lugn miljö, väldigt gärna med ytterligare en hund i familjen, eftersom hon stortrivs i snälla hundars sällskap.


Bilder från Italien

Ankomstbilder från Arlanda


Romina och Benji

Bilder från Sverige

Pippi och Romina

Romina tillsammans med kompisarna Enzo, Pippi och Malte

2009


Romina, Jesper och Bambi

Text från Sverige

2009: I rättvisans namn är det nog dags att skriva ner Rominas historia också. Romina kom till oss i juni 2005 efter att ha varit i jourhem i Sverige sedan april samma år. Romina är en av tre hundar som räddades av Sara Turetta från ett hägn i Italien, där de levde under vidriga förhållanden. Romina hade blivit inlämnad där när hon var 1 ½ år gammal och hon hade tillbringat 2 år i hägnet innan hon och de två andra blev adopterade av Sara och hennes far.

När hon kom till oss var hon mycket ängslig och stressad. Det gick inte heller att lämna henne ensam. Eftersom vi vid den tiden hade hundarna med oss på jobbet tyckte vi att vi kunde handskas med det problemet. I vår familj fanns redan Pippi, vår strävhåriga foxterrier, som då var tio år gammal. Romina hade mycket med sig i bagaget och Pippi blev Rominas stora stöd och lärde henne allt som Romina behövde veta i vårt hem. Pippi var lugn och trygg samtidigt som hon var familjens lilla polis. Romina och Pippi fick 2 ½ år tillsammans innan Pippi hämtades hem till hundhimlen. I dag kan man säga att Romina är rehabiliterad och det kan vi till stor del tacka Pippi för. Efter Pippis borgång levde Romina som ensamhund hos oss i mer än ett år innan vi tog hem Bambi, en lurcher från Irland, som Romina mottog med glädje och de blev bästisar och lekkamrater med en gång. Romina är en hund som älskar att springa och hon har hur mycket energi som helst. Tyvärr vill hon helst ta ut den på jakt men vi försöker bromsa henne där. Det är inte så att hon kommer när vi ropar om hon fått upp något spår – nej, utan vi har henne kopplad där vi misstänker att vilt kan dyka upp. Här blev Bambi en tillgång så att Romina kunde få utlopp för sin energi. Mest blir det Romina som får jaga Bambi eller så brottas de. Inomhus är det skeppsbrott i sängarna. Trots att Romina är snart åtta år är hon hur pigg som helst. Där har ingen förändring skett sedan hon kom till oss.

En och en halv månad efter Bambi flyttat in kom Victor (fd Douglas) efter att vi inte kunnat stå emot ett nödanrop för honom. Det var en äldre herre som flyttade in hos oss och blev välkomnad av Romina och Bambi med en gång efter köttbulleutdelning. Victor är ju också en herre som vet hur man ska föra sig i damers sällskap. Det gick hur bra som helst och Victor fick sin efterlängtade trädgård på ”äldreboendet”.

Den 23 november kom Jesper (fd Tedy), en liten ettåring från Cernavoda. Här gick det inte alls lika bra då Jesper inte vet hur man umgås med en redan fungerande flock på rätt sätt. Romina är den som har svårast att acceptera honom eftersom det är henne han mest ger sig på. Ingen av dem litar på den andre kan man säga. Men med tiden kommer det nog också att lösa sig, bara grabben finner den rätta koden.

Efter en del träning, vill jag tillägga, var det inga problem att lämna Romina ensam hemma och i dag går det hur bra som helst. Idag är det Romina som är det stora stödet för de andra (utom Jesper förstås).

/Hälsningar Eva och Jörgen
 

© Hundhjälpen