www.hundhjalpen.seROBERTO (nu MORRIS)

 
Ålder: 1 ½ år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 60 cm
Hals: 40 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-11-20
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Roberto hittades tillsammans med två andra valpar i en plastpåse på en tågstation. Nu har Roberto bott i hägnet ett tag och är ungefär 1,5 år. Han har utvecklat en tydlig personlighet och han är mycket nyfiken och intelligent. Dagarna ägnar han helst åt lek, han är dominant och tar komandot och bestämmer reglerna för leken. Bästa lekkompisen är Candy, som även hon väntar på ett hem i Sverige. Roberto är en glad hund som är vän med alla, både hundar och människor.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2009

2012

Text från Sverige

2005: Nu tänkte vi att det var dax att berätta lite om Morris. När han kom var han totalt livrädd för allt, alla ljud var läskiga, och bilen var inte speciellt trevlig den heller. När han kom till oss (för två veckor sen) så var han inte rumsren, och det tog några dagar för honom att förstå att man ska kissa och bajsa ute, men sakta sakta förstod han vad han skulle göra ute. Han var väääldigt rädd de första dagarna, när vi träffade på andra hundar så gömde han sig bakom oss och svansen åkte ner. Och fortfarande går han undan när vi träffar på andra hundar, men det går nog över snart. Vi tog honom också på en bussresa. Det var JÄTTELÄSKIGT att gå in, men på bussen satt han snällt, men var väldigt rädd och tyckte inte det var speciellt kul.

Morris är ett riktigt matvrak, han äter ALLT!! Och några gånger har det hänt att osten på mackan har försvunnit. Vi har också en till hund, en tax som är 13 år och hon gillade inte alls att det kom en ny hund. Hon var väldigt arg på oss några dagar, men sen lugnade det ner sig. Nu så kommer de bra överrens. Vår katt, som hemskt gärna ville lära känna Morris lite bättre fick aldrig chansen, han bryr sig inte om henne, men ibland händer det att han jagar henne.

Snön... oj... det är en favorit, han älskar snö, att springa runt och leka med en boll är det bästa, och vilken fart han får! Han är full av energi denna underbara hund. Hans personlighet är helt underbar, han brukar väcka alla i familjen varje morgon vid 7-8 tiden och hoppa runt vid huvudet, och då vet man att pojken vill ut och kissa. Han tycker inte om när farmor och farfar kommer, eller annat folk, då skäller han och morrar. Men när kompisar till barnen kommer så viftar han på svansen, vi tror att han är rädd för att vi ska lämna bort honom! Får hoppas att detta går över, vi får nog jobba på detta. Men vi är i alla fall otroligt glada att han har kommit till oss, det är en underbar hund och vi älskar honom otroligt mycket.

/Hälsningar från Joanna, Agnes och Jan, samt alla djur

2009: Här kommer en liten uppdatering från Morris (f.d Roberto). Han har hunnit bli 5 år nu och njuter verkligen av livet. Nu lever han med Katten då vår tax gick bort för några år sen. Men dom är bästa vänner. Han är jätteduktig och lyder..... nästan på pricken. Vi hoppas på fler år med honom, vår tokhund.

/Mvh Joanna och Agnes
2012 dec: Här kommer en liten uppdatering om Morris. Han har hunnit bli 8 år nu. För två år sedan fick vår kille diagnosen artros. Han får nu bara äta ett speciellt veterinärfoder, som han älskar. Tur det. Vissa dagar mår han väldigt bra och är pigg, men andra dagar är han stel och har svårt att resa sig upp. Men vi fortsätter som vanligt med långa promenader i skogen, som han njuter av! 

Den senaste tiden har vi också börjat lägga blodspår. Det älskar han och tycker är så kul. Han är väldigt duktig och vet när det vankas spår i skogen. 

Vi har också upptäckt att Smilla (som kom i januari 2012) bor granne med oss. Det är så kul att se dom leka och se Smillas självförtroende växa! Tänk att Morris också var så rädd för allt när han kom till oss 2005. Annars bara njuter vi av att ha en så klok hund. Det var vårt bästa köp någonsin. Han är så älskad av hela familjen. Jag hoppas vi får många fler år med vår kära familjemedlem. 

Tack SaveTheDogs och Hundhjälpen för det fantastiska jobb ni gör!
 

© Hundhjälpen