www.hundhjalpen.seNOTS

 
Ålder: ---
Kön: Tik
Höjd: ---
Längd: ---
Hals: ---
Vikt: ---
Kastrerad: ---
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: ---
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2004 oktober
Bilder ankomst: ---
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 "När jag (Irma) var i Estland tillsammans med vår finska samarbetspartner fanns det en liten hund i Rakverehägnet som skulle till jourhem Finland inför den stundande vintern. Hennes namn är Nots. Den lilla damen är troligen en blandning mellan tax och pinscher och visade sig var en mycket charmig om också envis liten tjej, exakt en sådan hund jag faller för. Hon hade fått valpar i hägnet och nu när valparna hittat hem ville Koirapakolaiset ta henne till Finland för placering. Jag blev helt såld på denna lilla varelse och ville inget hellre än att ta henne med mig till Sverige. Pga införselreglerna gick det ju inte, och det skulle inte varit rätt mot hunden att komma till jourhem i Finland de 3 månaderna som krävdes innan hon kunde rabiestestas (Finland är klassat som rabiesland och därför krävs inte denna testning när man för in hundar från Estland till Finland). Jag kände mig alldeles olycklig över tanken att denna lilla hund som genast tydde sig till mig, skulle totalt försvinna från mitt liv. Själv har jag ju redan 3 hundar så ytterligare en kommer inte i fråga, och hur som helst kunde hon inte omedelbart fortsätta resan till Sverige. Och inte hade vi ett väntande hem att erbjuda heller. Så vad göra? Då kom jag att tänka på min syster och svåger som för något år sedan förlorat sin högt älskade hund. Fram med telefonen och den bästa övertalningsförmågan! Min svåger var mycket tveksam, han hade älskat sin hund så mycket och ville inte utsättas för den smärta som förlusten innebar, en gång till. Dessutom har han ett lättare handikapp efter en olycka och oroade sig vad som skulle hända med hunden om de inte orkade ha henne kvar. Då lovade jag ädelt och heligt att jag i så fall själv skulle komma ta hand om henne... Så bestämdes det att Nots skulle hem till min syster. Då vi redan var på båten så skulle de inte kunna hinna hämta henne samma dag. Själv skulle jag vidare till Stockholm, så mitt ressällskap tog hand om henne över natten och överlämnade henne dagen därpå."


Bilder från Estland
   
Ankomstbilder från Arlanda
 
Bilder från Sverige

Text från Sverige

2004: Nots har nu varit i sitt nya hem i nästan två månader. Bortsett från morrandet vid överlämnandet så tydde sig Nots till sina nya ägare nästan från första stund. Hon är en otroligt lydig hund, kommer på inkallning, även om hon har lite "spårningsjobb" på gång (hon tycker mycket om att spåra). Hon var också rumsren från första stund och säger till när hon vill gå ut. Hon älskar att åka bil och är en riktig läckergom. Katter har hon inget emot men jagar gärna om de springer undan. Det enda som hon har svårt för är att bli ensam, men träningen går framåt. Nu klarar hon av att sitta i bilen och vänta när matte och husse handlar, och kan även stanna hemma kortare stunder. Det syns på Nots att hon haft en bra familj förut, hon är tillitsfull och kan de vanligaste kommandona samt vill gärna äta bara det bästa. Det bästa Nots vet är att sitta på knät hos husse eller matte och bara mysa. Hon tycker också om att busa med sonens tax Rambo när de träffas och hälsa på hans hästar på landet.

Den lilla estniska hittehunden Nots har inte bara förgyllt tillvaron för sina ägare, utan även deras sons familj och Ramsus, den pensionerade travhästen. Däremot tycker hon att de två yngre hästarna och den prisbelönte men småilskne ponnyn är väl för hetsiga i hennes smak. Men det tycker egentligen husse och matte med, även om de ibland måste åka ut och utfodra någon av dem. Men då finns ju Rambo till hands att busa med under tiden.
 

© Hundhjälpen