www.hundhjalpen.seNECIO

 
Ålder: 1 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: ---
Längd: ---
Hals: ---
Vikt: ---
Kastrerad: Nej
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Italien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-08-28
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Necio är en vacker 1-årig Australien Shephard. Han, liksom våra tre tidigare ”Aussies”, kommer från en uppfödare som regelbundet brukar avliva osålda hundar. Att de är osålda beror inte alls på någon defekt hos hunden, utan helt enkelt på ”överproduktion”. Dessa samtliga hundar har behandlats hårt hos uppfödaren och behöver därför ägare som dels kan arbeta för att ge hunden trygghet och självförtroende, dels kan ta tillvara rasens specifika egenskaper.

Necio är i och med sin bakgrund en ”försiktig” hund, mycket reserverad i sin inledande kontakt med människor. Han är mindre hämmad gentemot kvinnor än mot män. Vi söker för Necios räkning ett erfaret hem där Necio får utvecklas i egen takt för att så småningom kunna ta del i livets alla glädjeämnen.


Bilder från Italien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från SverigeText från Sverige

2005: Necios första dagar i sitt nya hem

Det är en helt otroligt känsla att få tillbringa tid med denna unga, nyfika och otroligt trevliga kille. Han har på bara några få dagar förändrats från att vara rädd för allt och alla till att undersöka, smaka och titta på det som kommer i hans väg. Halsband och koppel var ingen höjdare men han verkar acceptera allt som matte ber honom om så idag går han med sele och har slutat med att kasta sig på marken så fort det händer något nytt omkring. Katten, Findus, visade snabbt vem som bestämde i huset men på dessa dagar har avståndet mellan de två minskat betydligt. Nu kan de sitta och titta på varandra och vid ett fåtal tillfällen har de vågat sig fram och nosat lite försiktigt.

Besökarna (och alla som vi möter på våra promenader under dagarna) tinar snabbt av Necios charm och undersökande blick och gissningsvis kommer denna hund att få ett överflöd då det gäller vänliga klappar, pussar och värme. Han hänger matte i hälarna och så fort något/någon ny dyker upp så kollar han först med matte om det är okej innan han försiktigt (och noggrant) undersöker det han upptäckt. Hästarna var fruktansvärda monster i hans ögon, men efter en kort stund smög han fram bakom mattes ben och kikade noga på vad dessa stora djur kunde tänkas hitta på.

Hans nyaste favoritsysselsättning är att leka med sina nya leksaker och han tuggar glatt på sina tuggben de stunder då matte tycker att det är dags att ta det lugnt en stund på dagen. Många lugna stunder är det dock inte för efter att ha provat springa omkring med sin favoritleksak utan att något farligt hände kan han inte få nog av den aktiviteten.

Barnen är överväldigade och efter Necios pussande behöver de inte tvätta sig i ansiktet på flera veckor. Han viftar intensivt på sin lilla svans så fort man pratar med honom och på morgonen får han gå runt och väcka alla tillsammans med matte och då kan han nästan inte hålla sig på marken av lycka.

Matglädjen är en annan rolig sak, han har upptäckt att i köket är det bra att hålla sig… kattmat som skräpbitar slinker snabbt ner om man inte håller ögonen öppna. Detta är extremt turligt eftersom han står på antibiotika efter sin operation just innan han kom hem till Sverige. Inga problem att få ner medicinen där inte! Sjukkragen å andra sidan ställer till lite problem eftersom allt han går förbi liksom fastnar i tratten, men det är bara några dagar till innan stygnen skall tas bort och då försvinner förmodligen den ruskiga kragen också.

Bilresan hem var lång och lite jobbig eftersom matte tänkt att han skulle åka längst bak i bilen….. hemska tanke… när vi flyttade fram honom och satte honom på golvet vid matte så somnade han och sov hela tiden bilen var i rullning (70 mil). Några pauser för att kissa och så vidare utan problem alls.

Första natten hemma sov han vid vår säng och på morgonen hade han lämnat en lite pöl på golvet, men redan nu så sköter han alla behov utomhus och inte en droppe har han lämnat inne efter den första natten.

Vi är alla helt imponerade över denna grabbs nyfikenhet och snällhet. Han verkar njuta av livet och vad det kan erbjuda. Det känns otroligt bra att han visar sådan tillit till oss efter så kort tid. Han har mycket energi och det känns bra inför framtiden.

/Necio och AnnaLena
 

© Hundhjälpen