www.hundhjalpen.seMARTINO

 
Ålder: 2 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 60 cm
Hals: ---
Vikt: 40 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Italien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-03-20
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Martino är en 2-årig renrasig Berner Sennen Han hade oturen att födas med bruten svans, varav halva då amputerades. Denna lilla defekt var tillräcklig för att då kullsyskonen så småningom fick egna hem, så lämnades Martino ensam kvar. Vi vill nu hjälpa Martino till ett bättre liv än vad hundhägnet erbjuder. Han är en glad och godmodig kille, vänlig men inte påträngande. Hemmet vi söker för Martino´s räkning bör vara erfaret och aktivt. Martino har inget emot en tik-kompis.


Bilder från Italien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005 april: Martino mår kanonbra och är hela familjen Claesson och Nielsens favorit. Det har tagit ett tag för honom att göra sig hemmastadd, men nu är han som ett plåster efter oss och det är bara roligt.

I början var han väldigt otrygg och sökte platser att känna sig säker på, så hans favoritställen är bagaget i bilen, och under köksbordet. Han innehar även första tjing på mamma Karina i familjen. Det är jobbigt utan henne, även om han tycker om de andra också.

Han är en väldigt rolig hund och hittar/testar på nya saker varje dag, han har blivit väldigt lekfull nu den senaste tiden och ska busa och "dra några vändor" i trädgården.

När han kom till oss var han omusklad och hade dålig kondition, han får därför en släng rejält med motion varje dag, och visst har han blivit piggare och lite rundare. Att han blivit lite rundare kanske också beror på att vi skämmer bort honom en del, men inte så mycket :)
2005 december: Det var ett tag sen nu, men jag mår jättebra. Är faktiskt väldigt väldigt lycklig just nu. Min familj är snälla mot mig, min mamma är snällast, det är faktiskt hon som ger mig mat ju. Jag är däremot inte alltid så omtyckt av storasyster då jag brukar käka upp hennes garantikvitton samtidigt som jag ligger i hennes säng. Det brukar se ut som ett bombnedslag i hennes säng efter att jag vart där, men hon tycker om mig efter en stund igen.

Det bästa av allt är att familjen har köpt en ny soffa. Gissa vem som har bästa platsen i den? Rätt svar: JAG ! Grymt mjuk, bra utsikt över tv:n och trappan. Det är nästan så att jag härskar lite som en kung här hemma nu faktiskt. Min coola polare Gizmo, som är en katt, har nu börjat smyga sig in i huset till mig, mamma säger att hon är en utekatt, men hon och jag brukar ändå ligga och sova tillsammans inomhus. Efter sovtimmen brukar vi dra en vända i trädgården, det har ju varit snö ute nu, och det är både skönt och roligt. Snön är nästan det bästa underlaget som finns. Vatten och snö.

Hästarna är fortfarande väldigt stora, jag har börjat komma nära några av dem. De är rätt så snälla. Men det är en häst som jag fastnade i med kopplet en gång som är väldigt farlig fortfarande. Så jag håller mig på rejält avstånd. Men som sagt jag är ju hemma nu, så jag kan ju gå en sväng till brevlådan när hästarna kommer för nära.

/MARTINO
 

© Hundhjälpen