www.hundhjalpen.seLESLIE

 
Ålder: 6 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: ---
Hals: ---
Vikt: 15 kg
Kastrerad: ---
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Italien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-03-20
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Mitt i livet befinner sig 6-åriga Leslie, som är en renrasig Australien Shephard. Hon är mor till vackre Pierblu som nyligen placerats via Hundhjälpen.

Leslie är en värdig och vänlig dam som har mycket att erbjuda. Efter inledande försiktighet är hon mycket vänlig och tillgiven. Eftersom Leslie tillhör en "arbetande" ras ser vi gärna ett aktivt hem för henne. Leslies svans är kuperad.


Bilder från Italien
   
Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005: Jag tänkte berätta hur det har gått för Leslie, de första dygnen. Vi blev glatt överaskade på Arlanda när vi äntligen fick träffa "Drottningen" som hon blivit kallad, hon var verkligen en helt underbar hund. När vi skulle gå ut till bilen gick hon med det mest stoltaste trav jag någonsin sett (hade någon av mina andra hundar rört sig som hon hade vi vunnit allt på utställningarna vi varit på). När vi kom hem så stod flocken redo att ta emot (både tvåbenta och fyrbenta). Leslie gick in utan att tveka och lät sedan alla hundar nosa på henne, sedan sade hon ifrån med en mycket kaxig ton. Alla hundarna gick undan och lade sig utom Brana, vår lilla "prinsessa". Hon är minst, men kaxigast och hon gillade inte nykomlingen. Men då nonchalerade Leslie henne totalt och detta lugnade ner läget. Leslie har ett mycket starkt och jämnt psyke. Hon ville ha mat direkt vi kom hem och sedan lekte hon med Iza och Nökkvi. Sedan gick hon till dörren och gnällde och har därefter alltid sagt till när hon behöver gå ut. Hon är mycket väldresserad , går fot med och utan koppel, är mycket lätt att signalera till, vi använder både tecken och kommandon.

Hon tycker väldigt mycket om människor och är gosig och pussig, hon följer mej hela dagarna (rädd att jag ska försvinna eller ett för mej helt vanligt vallhundsbeteende). Vi är så supernöjda med vår "Drottning". Så har då Leslie inga sidor som vi måste jobba med? Jo, hon gillar att jaga katter upp i träden... det gillar inte våra katter.

/Leslie med flock genom Carina
2008: Idag är Leslie en glad pensionär, hon är fortfarande underbar och hon är fortfarande ranghögst av tikarna. Hon har under de här åren upplevt valpar (inte egna) och har först uppfostrat tiken som fick valpar, sedan uppfostrade hon sina "barnbarn" vilket hon verkade njuta av. Fördelen med att vara mormor är ju att man kan hoppa upp i soffan och vila när man inte har lust med små valpar längre.

Hon älskar att vara ute i alla väder. Jag har hela tomten inhängnad, ca 8000 kvadratmeter, så hon har sina favoritplatser där hon kan ligga i timmar och ha koll på sin omgivning och hon säger till om något är på tok med något av de andra djuren. Hon kan fortfarande få lekryck och då får även unghundarna se upp för den gamla tanten. Jag går 1 mil skogspromenad varje dag med hela flocken och Leslie följer fortfarande mycket villigt med. Det enda som man märker att hon är gammal är på hörseln och synen, men enligt veterinären så är detta normalt för hennes ålder. Hon är ju ändå 10 år. Hennes leder verkar vara bra, detta var veterinären mest orolig för i och med att hon hade fått så många kullar i Italien. Risken var stor att hon var urkalkad, så veterinären sade åt mig att aldrig låta henne bli överviktig. Det har vi lyckats med trots att hon är ett matvrak. Jag hoppas att vi får behålla henne länge till.

/MVH Carina Sandberg
 

© Hundhjälpen