www.hundhjalpen.seDANI

 
Ålder: 1 år (2005)
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 61 cm
Hals: 38 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-06-05
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Dani lämnades som valp utanför hägnet. När han kom var han i ett eländigt skick.

Dani tar en lite stund på sig att bekanta sig med nya människor, men sedan är han väldigt lekfull. Han trivs inte med att det är så många hundar runt honom i hägnet så han försöker alltid ta sig till de ställen där de som arbetar i hägnet befinner sig. Till Dani letar vi efter en familj som inte har små barn eller några andra djur, han behöver få odelad uppmärksamhet tills han har fått ett större självförtroende. Dani är ca ett år.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005: Efter att den 5 juni 2005 hämtat hunden Dani på Arlanda, kunde vi snabbt konstatera att vi fått en mycket originell hund. Både till utseende och sätt. Den vanliga frågan från de vi träffar då vi är ute, är, vad är det för ras. Vi svarar då att det är en "renrasig" blandras från Rumänien. Ja, han ser verkligen speciell ut. Vilken päls och vilken svans. Vi har tidigare alltid vurmat för schäfrar, men vi har nu tänkt om. Dani är en helt gudomlig hund som överträffar allt. Han har t.ex. aldrig misslyckats inomhus och verkade 100 procent rumsren från första stund. Vi har hittills legat lågt med lydnadsdelen, men skall nu börja lite smått med detta.

Vi upplever som om att Dani på något sätt inte fått vara valp på riktigt. En försenad valpperiod som behöver få sitt utlopp på olika sätt. På endast en punkt är han lite besvärlig och det är att gå i koppel. Han avskyr detta något enormt. Mitt under en promenad gör han plötsliga tjuvrusningar eller piruetter som vi aldrig sett maken till. Han har en otrolig förmåga att trassla in sig i kopplet med samtliga ben, svans och hals under dom här danserna. Men vi ska nog komma överens om den saken framöver.

Vi uppskattar och känner verkligen varmt för Ert engagemang för djuren som ni i Hundhjälpen tar hand om. Hela organisationen verkar proffsig och seriös. Vi rekommenderar alla som funderar på hundköp att tänka över att göra som vi. Alltså, att vända sig till Hundhjälpen. Där får man prata med sakkunniga och vänliga människor.

Med varma hälsningar och ett lycka till i ert krävande arbete.
/Harriet o Jalle
 

© Hundhjälpen