www.hundhjalpen.seCHIARA (nu CIA)

 
Ålder: 3 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 41 cm
Längd: 40 cm
Hals: 29 cm
Vikt: 9 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-11-25
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Lilla Chiara hittades i grannstaden Medgidia's värsta slumområde. Hon var svårt angripen av hudparasiter, mager och svag. Hon skulle inte ha överlevt en vecka till utan hjälp. Då Chiara visade sig vara en rar och trevlig liten hund beslöt man sig behålla henne inom hägnet, istället för att föra tillbaka henne.

Chiara är ca 3 år. Hon är en kontaktsökande och social liten tik som älskar att vara i närheten av människor. Hon är pigg, lekfull och glad. Chiara har heller inga problem med andra hundar, utan fungerar utmärkt med såväl hanar som tikar. För Chiaras räkning söker vi ett tryggt hem där det också händer roliga saker.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

2008

Text från Sverige

2006: Här kommer en liten rapport och hälsning från Chiara nu mera kallad Cia. Allt har gått så himla bra, hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här bra som det har gjort. Cia är en väldigt trevlig, mysig, gosig, lättlärd och fantastisk hund. Hon har (bortsett från en olycka andra dagen) varit helt rumsren och inte bitit sönder något förutom en och annan toalettrulle. Allt har gått så otroligt bra och hon trivs lika väl ute på promenad som inne på soffan. Går bra att ha lös och hon lyssnar nästan alltid när jag kallar på henne. Det enda problemet vi har är hysterin som bryter ut så fort det vankas mat då blir hon som en helt annan hund och lyssnar inte. Nu har hon iaf lärt sig att inte äta maten innan jag säger "varsågod" fast det är väldigt svårt ibland.

Till en början var Sid (min andra hund) inte alls glad över att få en "syster" men nu har han accepterat henne. De leker med varandra och delar leksaker. Jag är så otroligt glad att jag bestämde mej för att adoptera en gatuhund jag hade inte velat missa detta för allt i världen. Cia är alltid glad och hon gillar allt och alla, hon verkar bara vara glad över att leva och det tycker jag är fantastiskt med tanke på hennes bakrund.

/Många kramar Emma, Sid och Cia
2008: Chiara numera kallad Cia, kom till Sverige den 25:e November 2005 och har bott med mej sedan dess. Jag har även Cias "bror" Sid som är en dvärgpudel. Allt har gått så fantastiskt bra från den första dagen. Sid och Cia kommer bra överens och trivs jättebra tillsammans, det är många som tror att Cia är Sids mamma :)

Vi har gått några kurser, bla lydnad och agility vilket har gått jättebra men vi har inga större ambitioner. Cia är helt tokig i mat och hoppar gärna upp på bordet för att rensa det som finns där om man inte har uppsikt på henne. Jag tror att det är svårt att lära henne att inte ta mat vid varje tillfälle som ges och det går nog inte att få henne att sluta med det. Hon har blivit mycket lugnare när det gäller mat och hon kan äta sin mat relativt lugnt nu, så några framsteg har hon ändå gjort :) Men den ovanan tar jag med ro, det finns ju ändå en anledning till varför hon beter sig på det viset.

En annan grej som hon börjat med nu det senaste året är att hon gärna sticker iväg när vi är ute och går i skogen. Hon får lätt upp spår som hon bara måste följa och då lyssnar hon inte alls på vad jag säger. Hon kommer alltid tillbaka men det kan ta upp till en halvtimme innan hon bestämmer sig för att komma tillbaka. Annars brukar det inte vara några problem att ha henne lös.

Cia är en otroligt varm, glad, kärleksfull, mysig och snäll hund. Hon älskar allt och alla och har aldrig visat någon aggressivitet. Jag är Hundhjälpen evigt tacksam för att ni har förmedlat denna underbara hund till mej. Jag har aldrig ångrat mej för att jag bestämde mej för att adoptera en hund från er.

/Mvh Emma Jonsson, Sid och Cia!
 

© Hundhjälpen