www.hundhjalpen.seCHERRY

 
Ålder: 2 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 59 cm
Hals: ---
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-05-19
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Från Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 2 månader gammal föll Cherry ner i ett hål i marken i en rumänsk stad. Hennes hjärtskärande skrik hördes av utländska volontärer som genast räddade den magra och ynkliga valpen. Sedan dess har Cherry som idag är 2 år bott inom hägnets skyddande murar.

Cherry är idag en trygg och balanserad personlighet med gott humör. Hon är väldigt kontaktsökande och tar tillvara varje tillfälle att umgås med hägnets personal och uppmana dem till lek.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2005: Cherry blir tuffare för varje dag och verkar trivas rätt så bra med tillvaron. Hon älskar sin nya korg som hon kan ligga och mysa i. Hon vill gärna springa och busa runt men tyvärr har hon ont av en skada i ena tassen så hon får ta det lite lugnt tills såret har läkt. Hon gillar att vara i trädgården och är väldigt nyfiken på allt som måste utforskas. Första kvällen blev hon vettskrämd av sin spegelbild som hon såg i ugnsluckan och det mesta verkade läskigt, hon vågade inte kissa förrän sent på kvällen så det blev många timmars väntan ute. Men hon gör små framsteg varje dag. Idag har vi varit i skogen och det var en härlig upplevelse för Cherry, åh vad hon njöt.

/Många hälsningar från Cherry med nya familjen Maritha Sabro Alisa och Melli
2006: Hon är en alldeles fantastisk och underbar hund. Det har gått spikrakt framåt sedan första dagen. Idag är hon en otroligt självsäker fröken som har hela vår lilla by som sitt eget revir. Hon är en utmärk vakthund och eftersom vi bor på landet känner man sig väldigt trygg med Cherry. Hon älskar att åka bil in till stan där det finns massor att kolla in. När vi handlar så sitter hon så fint bakom ratten och väntar, det är många som brukar titta på henne. Hon charmar de flesta. Nu när det är vinter så är vi ute varje dag. Hon är med då vi åker skidor, hon älskar att vara ute. Hon har blivit väldigt lydig och går inte någonstans utan lov så hon behöver nästan aldrig gå i koppel. Vi har skogen alldeles inpå knuten så där är vi varje dag och matte och Cherry brukar leka kurragömma, men det finns inte en chans att gömma sig. Hon hittar mig direkt.

Cherry träffar väldigt ofta andra hundar eftersom jag har hundfrisering hemma och hon har flera favoritkompisar, men bästisen är springerspanieln Valle. Men allt har inte bara varit en dans på rosor, vi har fått jobba mycket med Cherry för hon var rädd för precis allting i början och vågade knappt gå ut när det blev mörkt. Det var jättejobbigt men nu ser man inte en skymt av den osäkerheten alls. Hon var även väldigt reserverad mot andra människor, speciellt män. Hon är ingen hund som springer upp i famnen på alla, hon låter sig klappas, men det är familjen som gäller för Cherry. En annan sak som Cherry också älskar, det är att åka båt. Hon sitter fram i fören med sin nya fina flytväst på och ser ut som om hon aldrig gjort något annat än åkt båt i hela sitt liv. Ja, vi har verkligen haft turen att få den bästa hund vi någonsin kunnat drömma om. Vi älskar vår Cherry, hon är världens godaste!

/Många hälsningar från Maritha Rapp med familj + Cherry
 

© Hundhjälpen