www.hundhjalpen.seBELINDA (nu BELLA)

 
Ålder: ca 8-10 år (2005)
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 47 cm
Hals: 30 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja
   
Bakgrund: Adoptionsinformation
Bilder: Från Rumänien
Film: ---
   
Intresseanmälan: ---
För mer information: ---
   
Ankom Sverige: 2005-10-18
Bilder ankomst: Från Arlanda
Bilder: Från Sverige
Text: Text Sverige
   
   
Facebook: Dela på Facebook
Tipsa: ---

 Belinda hittades vid busstationen i staden Constanza. Hon låg under en bänk tillsammans med sin lilla vita valp. Belinda var utmärglad och täckt av fästingar. Valpen var i samma skick. Sara öppnade bildörren och Belinda följde med utan tvekan. Givetvis togs även valpen med till Cernavoda.

Belinda är en gammal hund, åldern är uppskattad till 8-10 år. Hon har ett sorgligt liv bakom sig, det kan man utläsa i hennes ögon. Belinda är mycket försiktig, säkerligen ett tecken på att människor har varit elaka mot henne. Hon skäller aldrig. Belindas tänder är slitna och några saknas. Svansen är kort. Vi söker för Belinda ett hem i enlighet med hennes krav, kärlek i massor, god mat och små promenader i lugn miljö. Småbarn bör inte finnas i hemmet. En liten, snäll hundkompis kan utgöra trevligt sällskap och trygghet i den nya miljön.


Bilder från Rumänien

Ankomstbilder från Arlanda

Bilder från Sverige

Text från Sverige

2006: Här kommer en hälsning från Bella som nu bott 5 månader i Sverige. Bella är ett unikum. Hon är den i särklass äldsta hund som omhändertagits i Cernavoda. Det är ytterst ovanligt att en rumänsk gatuhund överlever mer än 2-3 år, då miljön är tuffast möjliga. Bella är definitivt 10+. Kroppen är svårt märkt av umbäranden och ålder, hjärta och lungor sviktar. Tänderna är få och ögonen de mest sorgsna man kan se. Bella har sett mer lidande och elände under sitt långa liv än vad vi kan föreställa oss.

När Bella kom till vår familj var hon den räddaste av de rädda. Under resan från Italien sög hon frenetiskt på en tass för att trösta sig. Här hemma boade hon genast in sig i ett lugnt hörn i sovrummet och fick bäras ut för att kissa (obs att denna gamla hund blev rumsren inom ett dygn!) Småhundarna i hemmet gjorde sitt bästa för att muntra upp Bella som snart blev allas ”mormor”. Så småningom tog hon sig på egna, stapplande ben ut på altanen där vi har en stor inhägnad. Större än så är inte Bellas värld. Omvärlden skrämmer henne, tryggheten finns i huset och i inhägnaden. Så får det förbli. Bella kommer inte att leva länge hos oss, men hennes sista tid ska vara full av kärlek, trygghet och god mat. Bara genom att ”vara” har Bella gett oss enormt mycket glädje. Hon känner tillit och förtroende för oss och kan för första gången i livet somna mätt och varm. Vi älskar henne.
 

© Hundhjälpen