www.hundhjalpen.se    Share

TRILBY

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2007 jan
Tik
44
47
39
67
17
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-07-12
2017-07-12

---
bild-1


Järnvägsstationen i Cernavoda har alltid varit ett populärt tillhåll för gatuhundar: Varje år plockas ett antal upp härifrån. Hundarna dras till stationen då det finns papperskorgar där som kan innehålla något ätbart som passagerare slängt. Miljön är dock extremt farlig och många hundar har här förolyckats. Till hägnet har även inkommit ett antal mycket svårt skadade hundar som haft närkontakt med ett tåg. Personalen från hägnen gör varje vecka en runda hit för att se om det finns nödställda djur. Här fann man för många år sedan Trilby som haltade omkring och var synligt påverkad av svält och uttorkning. Trilby har en felläkt fraktur som kan ha uppkommit kring stationen, men kan också vara resultatet av en bilpåkörning. Hon har länge funnits i bakgrunden vid hägnet men nu är det hennes tur att få lycka i livet. Hägnet är tufft för en äldre hund med all konkurrens som råder och det faktum att det aldrig är riktigt tyst och lugnt. Trilby som är en hjärtegod "tant" som vi alla är förtjusta i hoppas nu att någon snäll människa i Sverige ska erbjuda henne en fristad på ålderdomen, en bädd, en med godsaker fylld matskål och gosande i mängd - det hon saknat i sitt långa liv. Här har vi vår underbara Trilby!

Det bästa Trilby vet är att ligga och mysa i gräs - avbrutet av härligt rullande. I inhägnaderna går hundarna på rundsten och betongplattor, så stunderna i lekparken där gräset växer frodigt är enormt uppskattade. Trilby rullar förnöjsamt in stora ytor innan hon anser sig redo att umgås. Några hundkex förgyller hennes redan så trevliga dag och vi gläds åt att kunna ge henne egentid och lite lycka. Det här är en vänlig och stillsam äldre tjej som är helt nöjd med att bara få vara med och bli sedd. Hon har sin bestående hälta och är lite stel och stapplig även p g av artros. Det är viktigt att man i det nya hemmet visar förståelse för detta och inte överanstränger henne. Trilby kommer att vara helt nöjd med att vistas i trädgården och alldeles i hemmets närhet. Hon har inga krav på aktivitet utan bör tillåtas leva ett avkopplande pensionärsliv utan krav. Trilby fungerar bra med de andra hundarna i sin grupp men hon drar sig undan då det ska busas och ägnar sig då i stället åt studier av omgivningen. Hon har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och har hälsat lite ointresserat på dem. Till vår älskade Trilby söker vi nu ett lugnt, varmt välkomnande och förstående hem där hon får närhet och kärlek. Hemmet ska vara beläget i marknivå och ha en egen trädgård / täppa - med det gräs som Trilby är så förtjust i. Hon bor gärna med en snäll hundkamrat men kan även tänka sig bo som ensam hund för att då få all uppmärksamhet själv. Trilby kan även tänka sig dela hemmet med en katt.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3