www.hundhjalpen.se    Share

RICO

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2003 maj
Hane
26
33
29
45
7
Ja
---

2600 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-07-13
2017-07-13

---
bild-1


Vår raraste lille Rico har hela sitt liv bott hos ett äldre par. De har nu fått så svåra hälsoproblem att de inte klarar att sköta om Rico mera - en stor tragedi för alla. Rico hämtades till hägnet och där är livet givetvis chockerande för en äldre parvel som hela sitt liv levt i en lugn miljö. Rico är förvirrad och ledsen - och måste få resa till ett nytt hem så snart det bara går. Han sitter hela dagarna stillsamt och väntar på att bli hämtad av det gamla paret - vilket ju inte kommer att ske. Personalen gör sitt bästa för att trösta, men Rico behöver en egen, trygg famn att vila i. Precis som de flesta gamla hundar ser han lite dåligt och är lite stel - men har trots det en stark gnista och kommer att finna sig väl tillrätta i sitt nya hem. Vi hoppas att matte eller husse ser detta nödrop snabbt nu - så Rico får komma HEM!

Rico är en ljuvlig liten gubbe. Han blir så glad när någon tar sig tid med honom. Gärna myser han i famnen en stund. Han är trots sin ålder en relativt pigg kille, som tycker de korta stunder han får vistas i lekparken är himmelriket. Han älskar att strosa runt och snusa på all dofter, se på fjärilar och moln. Vi tar honom med på en liten pick-nick och han sitter högtidligt på filten och tar emot de godbitar vi bjuder på. Han kommer bra överens med andra hundar men i och med åldern är han lite ömtålig och stora hundar får inte busa med honom. Rico är också förtjust i katter och kan långa stunder sitta och studera dem. Till vårt lilla hjärta, Rico, söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli älskad för den lille gubbe han är och där inga krav ställs på honom. Han vill strosa runt i en egen trädgård / täppa i egen takt och däremellan gosa och vila. Varvar vi detta med några korta promenader så behöver aktiviteterna inte att bestå av mera. Hemmet ska således ligga i marknivå och det bör inte finnas barn under skolåldern hemma. En godmodig hundkamrat i lite mindre format vore trevligt sällskap.

För att ytterligare öka möjligheterna för våra lite äldre skyddslingar att kunna få ett hem reduceras överlåtelsekostnaden för hundar över 8 år till 2600 kr.
bild-2 bild-3

bild-2 bild-3