www.hundhjalpen.se    Share

PAM

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2016 sep
Tik
40
44
32
43
11
Ja
---

5500 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-06-26
2017-08-18

---
bild-1


När Pam anlände till hägnet i Cernavoda var hon inte mer än ett litet knyte. Endast en månad gammal hade hon hittats i staden, övergiven eller ditplacerad. Hon hade inte överlevt på egen hand. Livet på gatan är farligt. Inte nog med att bilar och människor utgör stora faror - en liten valp kan också dödas av vuxna gatuhundar. Hade inget av det ovan beskrivna inträffat hade svälten dödat henne. Tack och lov fanns Pam mitt i staden, där många av de anställda vid hägnet passerar dagligen.

En av de kvinnliga arbetarna upptäckte den lilla valpen invid en husvägg, stillsamt sittandes. Hon förstod det allvarliga läget och lindade in valpen i sin halsduk och promenerade tillbaka till hägnet. Pam var illa däran och placerades under en värmelampa där hon även gavs näring via dropp. Inte många trodde hon skulle överleva - så många valpar som anländer har trots den hjälp de får inte kraft att orka leva. Pam ar ett undantag. Efter en vecka ansågs krisen vara över. Pam hade fått liv i blicken och gjorde tappra försök att själv äta den valpmat som serverades. Hon har nu återhämtat sig helt från sin dåliga start i livet och ser fram emot att få den efterlängtade flygbiljetten till drömlandet Sverige där någon väntar just på henne. Här har vi lilla Pam!

Om man inte blir glad av att träffa Pam - så har man extremt svårt att bli glad. Den här lilla tjejen är så glad och livfull att det smittar av sig och smilbanden rör sig av sig själv. Pam älskar att få uppmärksamhet och skuttar omkring i sin iver att få igång lite bus. Hennes livfullhet är inte betingad av stress utan av ren livsglädje. Pam älskar den som sätter sig på huk och erbjuder henne en famn och lite godis. Hon ställer sig på bakbenen och trycker sig vänligt mot oss - det är nog en sorts "hundkram". Vi har leksaker med oss och Pam får snusa igenom korgen. Hon förstår sig inte på sakerna men roas av en boll som vi rullar iväg. Snabbt är hon tillbaka och vill kramas och mysa igen.

I hundsällskap blir Pam stressad om det blir alltför livligt - vilket det ofta gör i de stora grupperna med ungdomar. Hon behöver lite eget utrymme för att må bra och trivas, något som är omöjligt i hennes nuvarande tillvaro. Behovet av att få lämna hägnet är därför mycket stort. Pam är uppvuxen i hägnet och saknar därför exponering mot miljö och främmande människor. Det är viktigt att ha förståelse för detta i hennes framtida hem, så att man inte utsätter henne för alltför mycket nytt för snabbt. Detta gäller alla de hundar som växer upp i hägnmiljön.

Vi söker nu för vår söta Pams räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får bli viktig och älskad. Hemmet ska inte vara centralt beläget och det bör inte finnas barn under skolåldern hemmavid. Pam bor gärna med en trygg och stabil hane som kan visa henne tillrätta i det nya livet. Hon har träffat katter i hägnet också och har inget emot en hundvan katt i sitt nya hem.

Obs att mått och vikt är vid ca 8 månaders ålder och att Pam kommer att växa ytterligare.


bild-2 bild-3

bild-2