www.hundhjalpen.se    Share

DIVA

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2015 apr
Tik
38
40
34
52
10,5
Ja
---

3700 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-06-16
2017-08-12

---
bild-1


Diva och sonen Alfonso anlände på ett mycket brutalt sätt till hägnet i Cernavoda i våras. De kastades över muren på natten och att de överlevde var en blandning av tur och Divas starka försvar. Det förekommer då och då att hundar kastas in på detta sätt - och då överrumplar de hundar som finns på andra sidan muren. Tyvärr går dessa då ofta till anfall och nykomlingen kan skadas svårt eller dödas. Diva hade starka instinkter och vaktade Alfonso med all kraft hon hade.

I gryningen när de första arbetarna kom till hägnet hittade de en helt utmattad Diva och en livrädd Alfonso. Hundarna togs genast in till kliniken för att undersökas och som ett under var de oskadda - men magra. Självklart fick den lilla familjen stanna kvar i hägnets trygghet. De har nu återhämtat sig från den inledande chocken och även gått upp i vikt. Diva och Alfonso lever nu åtskilda vilket gynnar deras individuella utveckling, men de kan givetvis även i framtiden återförenas. De kommer dock att kunna ha goda separata liv. Här har vi nu vår fina Diva!

Vackra Diva har nog inte haft ett lätt liv. Hon har utan tvekan behandlats mycket illa av människohand. Antagligen har hon även fått kämpa för sin överlevnad bland andra hundar. Att beskydda Alfonso har varit en viktig uppgift och där har hon lyckats utmärkt. Diva är mjuk och försiktig i sin framtoning. Vi rör oss med återhållna rörelser kring henne och är noga med att hålla våra röster mjuka och låga. Finns Afonso med håller Diva sig mellan oss och honom så att han ska vara trygg. Vi ger henne all den tid hon behöver och så småningom får vi röra vid henne. Diva känner sig väldigt osäker i början men vågar så småningom börja slappna av.

Vi känner varmt för denna så beprövade tik som hyser så starka känslor för sin unge son och själv är i så stort behov av någon som står upp för henne och ger henne tillhörighet och närhet. I sällskap av andra hundar skyddar Diva Alfonso. Det känns som troligt att det funnits flera hundar i hemmet där hon antagligen kommer ifrån - och att dessa försökt anfalla honom. Det bör ju ha funnits fler valpar - har de dödats av andra hundar?

Till vår vackra Diva söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där hon i egen takt får stärka sitt självförtroende. Vi har tidigare begärt en dubbel adoption tillsammans med Alfonso, men ser nu att detta inte är nödvändigt och att båda hundarna kommer att utvecklas positivt på egna håll. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern ska inte finnas hemma. Diva kan tänka sig bo som ensam hund men kan även dela hemmet med en trygg hane.


bild-2 bild-3

bild-2 bild-3


diva6 diva7 diva8 diva10